Hyundai Aebulle Concept

Το φουτουριστικό τρίτροχο όχημα με ηλεκτρικό κινητήρα της Hyundai, ακούει στο όνομα Hyundai Aebulle Concept (pics)
- 14 Μαΐου 2010 14:16
Το συγκεκριμένο concept έχει σχεδιαστεί από τον Shane Baxley από το Κέντρο Τέχνης του College of Design στην Πασαντένα. Λέγεται Aebulle (“aebulle” σημαίνει “κουκούλι” στην διάλεκτο της Κορέα) και αποτελεί ένα φουτουριστικό τρίτροχο όχημα με ηλεκτρικό κινητήρα και πλαίσιο κατασκευασμένο από μαγνήσιο.
“Η βασική ιδέα ήταν να σχεδιάσουμε ένα προσωπικό όχημα που προσφέρει την ευελιξία και την ταχύτητα της μοτοσικλέτας, ενώ προσφέρει την ασφάλεια που προσφέρει ένα κουκούλι στην πεταλούδα. Το Aebulle έχει ως στόχο να εκμεταλλευθεί τις λωρίδες για γρήγορη μετακίνηση που υπάρχουν στο Λος Άντζελες”, επεσήμανε ο Shane Baxley.
Το concept έχει σχεδιασθεί για να λειτουργεί με έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αντλεί ισχύ από μπαταρίες λιθίου που είναι αποθηκευμένες στο δάπεδο του οχήματος. Οι εμπρός τροχοί διαθέτουν ανεξάρτητη ανάρτηση που επιτρέπει στο Aebulle να παίρνει τις κατάλληλες κλίσεις στις στροφές. Το Aebulle διαθέτει παρμπριζ που ανοίγει προς τα επάνω. Σε αυτό το παρμπριζ έχει τοποθετηθεί και η κεντρική κονσόλα επιτρέποντας έτσι την εύκολη είσοδο και έξοδο του οδηγού στο όχημα.