Σταυρόλεξο η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Σε ποιους έγιναν κρούσεις

Διαβάστε σε ποιους έκανε κρούση ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος για να στελεχώσουν την ολιγομελή κυβέρνηση του που θα ορκιστεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης (17/05)
- 16 Μαΐου 2012 23:06
Συνεχείς διαβουλεύσεις προκειμένου να ανακοινωθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση, συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (17/05).
Μετά την αδυναμία των πολιτικών αρχηγών να βρουν μία “χρυσή τομή” και να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας, ως αποτέλεσμα του ρευστού εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου, η χώρα οδηγείται και πάλι σε εκλογές, σε έναν μήνα από σήμερα.
Οι πολιτικοί αρχηγοί στην τελευταία σύσκεψή τους υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μεσημέρι της Τρίτης, κατέληξαν στην θεσμική επιλογή του προέδρου του ΣτΕ, Παναγιώτη Πικραμμένου, ως πρωθυπουργού της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Κατά τη δίωρη συνάντηση του κ. Πικραμμένου με τον Κ. Παπούλια και τον απερχόμενο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, συμφωνήθηκαν τα ονόματα των προσώπων που αποτελούν τη νέα κυβέρνηση, η οποία θα ορκιστεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης.
Μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης(16/05) δεν είχαν ανακοινωθεί τα ονόματα των νέων, υπηρεσιακών υπουργών, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες “κρούσεις” για να αναλάβουν υπουργικό θώκο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση έχουν γίνει στον Πέτρο Μολυβιάτη για το υπουργείο Εξωτερικών, στον στρατηγό ε.α. Φράγκο Φραγκούλη για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στον πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Χρήστο Γεραρή για το υπουργείο Δικαιοσύνη, στον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Αντώνη Ρουπακιώτη για το υπουργείο Εργασίας, στον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστο Κίττα για το υπουργείο Υγείας, στον καθηγητή της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) Σίμο Σιμόπουλο στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο δικηγόρο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνη Αργυρό για το υπουργείο Επικρατείας, στην πρώην βουλευτή Τατιάνα Καραπαναγιώτη για το υπουργείο Πολιτισμού και στον νυν αναπληρωτή υπουργό προστασίας του Πολίτη και πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος πιθανότατα θα αναβαθμιστεί σε υπουργό.
Προβληματισμοί υπήρχαν, μέχρι αργά το βράδυ, για τα πρόσωπα που θα καλύψουν τα υπουργεία Οικονομικών (ακούστηκε ηκε κου διπλωμάτη Γ. Ζανιά)ο και Εσωτερικών, για το οποίο “ακούστηκε” το όνομα του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Αντώνη Μανιτάκη, ενώ “ανοικτά” είναι ακόμη τρία υπουργεία: το Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και το Αγροτικής Ανάπτυξης.