Βενιζέλος: “Η άρνηση Σαμαρά για ντιμπέιτ δεν τιμά τη δημοκρατία”

Βενιζέλος: “Η άρνηση Σαμαρά για ντιμπέιτ δεν τιμά τη δημοκρατία”
30-6-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-συνεχίζεται η συζήτηση σχετικά με το νομοσχέδιο για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου και την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου.// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΔ (Δ) ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Α).(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Διαβάστε γιατί επικρίνει τον Αντώνη Σαμαρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

“Θεσμικά, ως τώρα, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπήρξε τηλεοπτικός διάλογος των δύο κομμάτων. Αυτό δεν ακυρώνει τον τηλεοπτικό διάλογο όλων των κομμάτων, γι’ αυτό η πρότασή μας ήταν δύο συζητήσεις με τον κ. Σαμαρά και δύο με όλους”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ερωτηθείς σχετικά.

Ο κ. Βανιζέλος πρόσθεσε: “Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται εντυπωσιακά αλαζονικός και -επειδή “απορία ψάλτου βηξ”- τώρα προτείνει στη διακομματική επιτροπή συζήτηση για να βρούμε νέες μορφές ουσιαστικού διαλόγου, (ενώ) στο μεταξύ θα έχει τελειώσει η προεκλογική εκστρατεία”.

“Οι μέρες περνούν. Επανέρχομαι και ζητώ από τον κ. Σαμαρά να δείξει σεβασμό στους πολίτες, να έλθει να μιλήσουμε, γιατί η αντιπαράθεση και ο καλόπιστος διάλογος είναι αυτά που αναδεικνύουν τις θέσεις των κομμάτων, τυχόν αντιθέσεις και αντιφάσεις και επιτρέπει στον πολίτη να κάνει μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση”, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και κατέληξε: “Δεν έχουμε μεγάλα χρονικά περιθώρια, ο ωφέλιμος χρόνος λιγοστεύει. Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται εχθρικός προς τον διάλογο- αυτό δεν νομίζω ότι τιμά την ίδια τη δημοκρατία μας”.

Αλλαγές στο κράτος και το πολιτικό σύστημα προτείνει ο Ευ. Βενιζέλος

Την ολική αναθεώρηση του Συντάγματος πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τις δεσμεύσεις του κόμματός του για το κράτος και το πολιτικό σύστημα.

“Χρειαζόμαστε μια μεγάλη εθνική και κοινωνική συμφωνία για μια “Νέα Πολιτεία”. Χρειαζόμαστε μια δημοκρατία της συναίνεσης, γιατί με οριακές πλειοψηφίες δεν πετυχαίνουμε τίποτα”, τόνισε, προτείνοντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό.

Μεταξύ άλλων εισηγήθηκε την κατάργηση της κάθετης οργάνωσης των υπουργείων και περιορισμό του αριθμού των υφυπουργών, που δεν θα ξεπερνούν τους δέκα, σημειώνοντας ότι χρειάζεται δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Επίσης, πρότεινε μείωση του ορίου ηλικίας του εκλέγεσθαι, κατάργηση του σταυρού προτίμησης και προσαρμογή των εκλογικών περιφερειών προς το διοικητικό σύστημα της χώρας, όπως και επανεξέταση του θεσμού των βουλευτών Επικρατείας.

Πρότεινε, επίσης, την τοποθέτηση μόνιμων γενικών γραμματέων για τα φορολογικά και τελωνειακά θέματα, καθώς και τη σύσταση υπουργείου Ναυτιλίας.

Από τις προτάσεις του δεν εξαιρέθηκε ούτε ο Κανονισμός της Βουλής, του οποίου πρότεινε τη ριζική αναθεώρηση, προκειμένου να γίνουν αλλαγές στη σύνθεση των  Εξεταστικών Επιτροπών, οι οποίες θα είναι ολιγομελείς και στις οποίες θα συμμετέχουν δικαστικοί και εμπειρογνώμονες.

Επίσης πρότεινε να μην υπάρχει καμία ειδική παραγραφή και καμία ειδική μεταχείριση για τους υπουργούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα