ΦΑΓΕ: Νέο εργοστάσιο γιαουρτιού στο Λουξεμβούργο

Σε επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ στο Λουξεμβούργο, όπου έχει μεταφέρει και την έδρας της, προχωράει η ΦΑΓΕ
- 28 Ιουλίου 2016 18:15
Μετά την Αμερική ένα τρίτο εργοστάσιο δημιουργεί η ΦΑΓΕ αυτή την φορά σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κίνηση που δημιουργεί ερωτηματικά. Πρόκειται για το εργοστάσιο στο Λουξεμβούργο που ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης η διοίκηση σε συνέντευξη Τύπου παρουσία του αναπληρωτή πρωθυπουργού της χώρας Etienne Schneider.
To εργοστάσιο γιαουρτιού αποτελεί επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την διοίκηση της ΦΑΓΕ θα δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας. Η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα στην βιομηχανική ζώνη της Bettembourg, θα έχει την παραγωγική δυνατότητα περίπου 40.000 τόννων γιαουρτιού ετησίως και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2018.
Μέχρι στιγμής είναι άγνωστος ο λόγος για την κίνηση αυτή καθώς η ΦΑΓΕ διαθέτει το εργοστάσιο στην Μεταμόρφωση το οποίο καλύπτει την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις υπόλοιπες διεθνείς αγορές (πλην ΗΠΑ). Σύμφωνα με δήλωση του κου. Schneider “για άλλη μία φορά τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε, όπως το σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον και η εγγύτητα του Μεγάλου Δουκάτου με στοχευμένες αγορές δούλεψαν υπέρ μας”.
Υπενθυμίζεται ότι η ΦΑΓΕ έχει ήδη μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο από το 2012 ενώ πριν από μερικούς μήνες προχώρησε σε μία σημαντική αποεπένδυση στην Ελλάδα κλείνοντας το εργοστάσιο γάλακτος στο Αμύνταιο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ