Συνελήφθη ένας από τους ληστές του “Υφαντή”

Συνελήφθη ένας από τους ληστές του “Υφαντή”
Περιπολικό της αστυνομίας Eurokinissi

Η ένοπλη ληστεία έγινε στις 14 Δεκεμβρίου 2016 και τότε οι δράστες, είχαν ανοίξει πυρ εναντίον των ιδιοκτητών της επιχείρησης και υπαλλήλων, αλλά και εναντίον αστυνομικών ύστερα από καταδίωξη

Συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, ένας 36χρονος ομογενής από το Καζακστάν, διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και κλοπές.

Ειδικότερα, ο δράστης από κοινού με τουλάχιστον έξι συνεργούς του, διέπρατταν από το 2016 ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις, σε εταιρείες και τράπεζες, ενώ ακόμη προέβαιναν και σε κλοπές οχημάτων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν η ένοπλη ληστεία, που διαπράχθηκε την 14-12-2016, στην εταιρεία «Υφαντής» στην Κάτω Κηφισιά, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες πυροβόλησαν σε βάρος των ιδιοκτητών και υπαλλήλων, η ένοπλη ληστεία, που διαπράχθηκε την 30 Νοεμβρίου 2016 σε υποκατάστημα τράπεζας στους Αγίους Θεοδώρους, μία διάρρηξη-κλοπή, που διαπράχθηκε την 28 Ιουλίου 2016 από εταιρεία επεξεργασίας-εμπορίας ρινισμάτων πολύτιμων μετάλλων στον Ασπρόπυργο και τρείς κλοπές οχημάτων.

Το παράνομο όφελος που αποκόμισαν οι δράστες, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το 1.100.000 ευρώ. Επισημαίνεται ότι ο συλληφθείς, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές και πλαστογραφίες οχημάτων. Ο 36χρονος, οδηγήθηκε στον Ανακριτή, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών συνεχίζεται, όπως επίσης και η έρευνα για την εξιχνίαση και τυχόν άλλων περιπτώσεων ενόπλων ληστειών.

«Ήταν αδίστακτοι και τους ενδιέφερε η ανθρώπινη ζωή»

«Ήταν αδίστακτοι και δεν τους ενδιέφερε η ανθρώπινη ζωή, δεν τους ενδιέφερε αν θα σκότωναν. Γονάτισαν, πήραν θέση και άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με θεριστική βολή».

Αυτά ήταν τα λόγια αξιωματικού της Ασφάλειας Αττικής για τον τρόπο που λειτούργησαν οι τέσσερις ένοπλοι ληστές, όταν τους εντόπισαν άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στον παράδρομο της Εθνικής Οδού, λίγο μετά την αιματηρή ληστεία στην εταιρεία “Υφαντής” στην Κηφισιά.

Ακόμα και μέσα στην επιχείρηση όμως δεν συγκράτησαν την ψυχραιμία τους και φαίνεται πως αγχώθηκαν από την ταυτόχρονη παρουσία πολλών ανθρώπων και τις διαφορετικές αντιδράσεις τους, πυροβολώντας και εκεί, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν στα πόδια τον αδερφό του ιδρυτή της εταιρείας και τον γιο του.

Με τα 50.000 ευρώ στα χέρια, το καλάσνικοφ και τα πιστόλια, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με δύο διαδοχικά αυτοκίνητα, τα οποία και τα δύο έκαψαν και εξαφανίστηκαν στην Δυτική Αττική, μετά από μία περιπετειώδη καταδίωξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα