Η στιγμή που γιοτ μήκους 40 μέτρων βυθίζεται στα ανοιχτά της Ιταλίας

Η στιγμή που γιοτ μήκους 40 μέτρων βυθίζεται στα ανοιχτά της Ιταλίας

Σούπερ γιοτ μήκους 40 μέτρων καταγράφηκε να βυθίζεται ανοιχτά της Ιταλίας. Καρέ-καρέ η στιγμή που το "καταπίνει" η θάλασσα.

Δραματικές είναι οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από τη βύθιση ενός σούπερ γιοτ 40 μέτρων στα ανοικτά των ακτών της νότιας Ιταλίας, μετά από προβλήματα που παρουσίασε.

Η θαλαμηγός με το όνομα “Saga” κατασκευάστηκε στο Μονακό το 2007, και έπλεε από την Καλλίπολη με προορισμό το Μιλάζο στο νησί της Σικελίας, τη νύχτα του Σαββάτου (20/8) όταν άρχισε να βυθίζεται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, την ώρα που το γιοτ διέσχιζε τον κόλπο του Squillace – στο άκρο της ιταλικής “μπότας” – προβλήματα εμφανίστηκαν στο πλοίο, με τον καπετάνιο να στέλνει σήμα κινδύνου αργά το βράδυ.

Τέσσερις επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος – όλοι Ιταλοί – αποβιβάστηκαν αμέσως από το γιοτ, αφήνοντας πίσω τέσσερα άλλα μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, που προσπαθούσαν να το σώσουν.

Έπειτα, ρυμουλκό στάλθηκε από τον Κρότονα για να προσπαθήσει να ρυμουλκήσει το Saga πίσω στο λιμάνι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε, αλλά στην πορεία το πλοίο άρχισε να γέρνει σε μεγάλο βαθμό προς τα δεξιά.

Στα πλάνα που τραβήχτηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή η πρύμνη του σκάφους φαίνεται να εξαφανίζεται κάτω από τα κύματα και το νερό να φτάνει στην οροφή της. Το Saga τελικά βυθίστηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τα αίτια της βύθισής του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα