Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων

Ο ΔΣΑ καλεί τα μέλη του σε πορεία αύριο στις 12 το μεσημέρι προς τη Βουλή, αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό
- 13 Ιανουαρίου 2016 16:46
Στην πανδικηγορική πορεία, που έχει προγραμματιστεί για αυριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, καλεί τα μέλη του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ενόψει το νέου ασφαλιστικού.
Η πορεία αναμένεται να ξεκινήσει από το γραφεία του Συλλόγου στην Ακαδημίας, με κατάληξη το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή. Εκεί, θα επιδοθεί σχετικό ψήφισμα του ΔΣΑ.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του, ο ΔΣΑ απορρίπτει απόλυτα και κατηγορηματικά το κυβερνητικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα και έτσι μαζί με τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς, κλιμακώνει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την απόσυρση του και την επανάληψη του κοινωνικού διαλόγου.
“Ο ΔΣΑ καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο επισημαίνοντας ότι τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω σχέδιο θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας των δικηγόρων.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας θα συνεδριάσει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις” επισημαίνεται.
Ήδη απο χθες – Τετάρτη- οι δικηγόροι της Αθήνας και του Πειραιά βρίσκονται σε τριήμερη αποχής, ενώ σήμερα ξεκίνησαν απεργία και οι συμβολαιογράφοι Διαμαρτυρόμενοι για ρόλος αλλαγές στο ασφαλιστικό.
Εδώ και μέρες ο ΔΣΑ έχει κάνει λόγο για τη βέβαιη ασφυξία του επαγγέλματος σε περίπτωση που ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο. Αναφέρει μεταξύ άλλων: “Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.).
Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας”.