ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Το Ελληνικό σε καλεί να περιηγηθείς στον μοναδικό κόσμο των ελληνικών τροφίμων και ποτών

ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Το Ελληνικό σε καλεί να περιηγηθείς στον μοναδικό κόσμο των ελληνικών τροφίμων και ποτών

Η 3η ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, με σπάνια και εκλεκτά προϊόντα από κάθε σημείο της Ελλάδας. Για πρώτη φορά φέτος διοργανώνεται παράλληλα ο πρώτος πανελλήνιος διαγωνισμός Ελληνικής κουζίνας

Ξεκινά από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μια διοργάνωση που έχει ως στόχο να αναδείξει τα ποιοτικά τρόφιμα και ποτά από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η ΕΚΠΟΤΡΟΦ, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έχει ως στόχο την προώθηση συνεργασιών μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών, αλλά και να φέρει σε επαφή του καταναλωτές με σπάνια και εκλεκτά προϊόντα της Ελλάδας.

Η  EΞΠΟΤΡΟΦ διεξάγεται σε δυο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, το F&B Commercial Hall 1 και το Greek Market Hall 2 αντίστοιχα, ώστε να συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των συμμετεχόντων. Η περσινή διοργάνωση, παρά τις αντίξοες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, πέτυχε να προσελκύσει περισσότερους από 35.000 επισκέπτες, 221 εκθέτες του κλάδου, τη συμμετοχή με περίπτερο τεσσάρων Περιφερειών, επίσημων φορέων, διακρατικών εμπορικών επιμελητηρίων, αύξησε τις παράλληλες επαγγελματικές εκδηλώσεις και τα θεματικά της event για το κοινό. Μια σημαντική άνοδο σε όλα της τα επίπεδα, τα οποία και φέτος δεσμευόμαστε ότι θα καταφέρουμε να την ξεπεράσουμε.

Ο πρώτος Greek Chef 2016

H έκθεση τροφίμων και ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ» και το Chef Club Κρήτης συνδιοργανώνουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έναν μαγειρικό διαγωνισμό ελληνικής κουζίνας που θα αναδείξει τους επόμενους μεγάλους ΣΕΦ της χώρας με τίτλο GREEK CHEF 2016. Εκτός από την ανάδειξη νέων ταλέντων στη μαγειρική ο διαγωνισμός θα προβάλει τα ελληνικά προϊόντα, την ελληνική κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή, ενώ η συμμετοχή των διακεκριμένων Ελλήνων ΣΕΦ στην κριτική επιτροπή, θα δώσει το κύρος  ενός διεθνούς διαγωνισμού και θα θέσει ψηλά τον πήχη για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες.

 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε σπουδαστές σχολών μαγειρικής που θέλουν μια ευκαιρία για να να αναδείξουν το ταλέντο τους αλλά  και  σε επαγγελματίες σεφ που επιθυμούν να κάνουν γνωστή την τέχνη τους στο ευρύ κοινό. Η διοργάνωση γίνεται με τη συμβολή των Chef Club Κερκύρας και Δωδεκανήσου & Κυκλάδων.

Ο μαγειρικός διαγωνισμός που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της έκθεσης 3η ΕΞΠΟΤΡΟΦ & ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ 2016,  η οποία θα πραγματοποιηθεί 29 Ιανουαρίου έως 1η Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Εκτός από την ανάδειξη νέων ταλέντων στη μαγειρική, θα προβάλει τα ελληνικά προϊόντα, την ελληνική κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή, ενώ η συμμετοχή των διακεκριμένων Ελλήνων ΣΕΦ στην κριτική επιτροπή, θα δώσει το κύρος  ενός διεθνούς διαγωνισμού και θα θέσει ψηλά τον πήχη για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες.

Μαγειρεύουμε Ελλάδα… με το Λευτέρη Λαζάρου

Όσο θα διαρκεί η έκθεση,  το « ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ », ένα μοναδικό event που πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, θα μας ταξιδεύει σε νοστιμιές από κάθε γωνιά της χώρας με συνταγές που μαγειρεύουν ο Λευτέρης Λαζάρου και σεφ απ’ όλη την  Ελλάδα για όσους  επισκέπτες  θέλουν να γευτούν πιάτα με μοναδικά προϊόντα της πατρίδας μας.

Τον διακεκριμένο ΣΕΦ πλαισιώνουν οι λέσχες αρχιμαγείρων Κρήτης, Δωδεκανήσου & Κυκλάδων καθώς και της Κέρκυρας με τη συμβολή πενήντα και πλέον ΣΕΦ στην εκδήλωση.

Πίνουμε Ελλάδα – Drink Meze Culture

 

Οι επισκέπτες της έκθεσης, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, συνδυασμό της πιο παραδοσιακής συνήθειας της χώρας, του μεζέ, αλλά και των λαχταριστών κοκτέιλ. Στο  πλαίσιο  της  προώθησης  των Ελληνικών ποτών, αποσταγμάτων και προϊόντων η ΕΞΠΟΤΡΟΦ φιλοξενεί,  καθ’ όλη  τη  διάρκειά  της, μια μοναδική  εκδήλωση με τίτλο: «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE». Ο Κωσταντινος Μπάσης και η έμπειρη   ομάδα του «Πίνουμε Ελλάδα » θα διοργανώσει ένα ξεχωριστό event αφιερωμένο στα αποστάγματα, τα βότανα, τις πρώτες ύλες και τα Ελληνικά προϊόντα σε συνδυασμό με ειδικές γαστρονομικές δημιουργίες υπό την επιμέλεια και παρουσίαση του διακεκριμένου ΣΕΦ Λευτέρη Λαζάρου.

Σε πλαίσιο παρουσιάσεων, ομιλιών και επιδείξεων, θα γνωρίσουμε τις γεύσεις και τα αρώματα του τόπου μας. Τις θεματικές παρουσιάσεις των Ελληνικών κοκτέιλ θα αναλάβει η έμπειρη ομάδα του «Πίνουμε Ελλάδα «, ενώ την παρουσίαση των γαστρονομικών δημιουργιών με προϊόντα και υλικά από τους συμμετέχοντες εκθέτες ο Λευτέρης Λαζάρου καθώς και άλλοι ΣΕΦ.

29 Ιαν-01 Φεβ 2016 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό

Ώρα προσέλευσης καθημερινά 10.00π.μ.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τους εκθέτες εδώ

Περισσότερες πληροφορίες expotrof.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα