Οι Γκανέζοι χορευτές κηδειών που έγιναν meme έχουν ένα μήνυμα για σένα

Οι Γκανέζοι χορευτές κηδειών που έγιναν meme έχουν ένα μήνυμα για σένα
Οι Γκανέζοι χορευτές κηδειών Youtube

Οι Nana Otafrija, οι χορευτές κηδειών από την Γκάνα, που έγιναν meme εξαιτίας της πανδημίας, σκοπεύουν να επεκταθούν σε όλο τον κόσμο. Τι δήλωσε ο επικεφαλής τους.

Ποιος δεν έχει δει έστω μία φορά τους Nana Otafrija, τους χορευτές κηδειών από την Γκάνα, οι οποίοι κουβαλώντας ένα φέρετρο με τον ώμο τους εκτελούν παράτολμες χορευτικές κινήσεις και έχουν γίνει διάσημοι παγκοσμίως.

Η ιστορία με τους χορευτές έγινε γνωστή το 2017 μέσα από ένα ντοκιμαντέρ του BBC. Ωστόσο, κάποιος στην πορεία πρόσθεσε ένα κομμάτι ηλεκτρονικής μουσικής και γεννήθηκε το γνωστό σε όλους μας meme. Η φήμη τους απογειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορονοϊού, όταν ο χορός των Nana Otafrija χρησιμοποιήθηκε με χιούμορ σε πολλά βίντεο που δείχνουν τι μπορεί να πάθει κανείς, αν δεν ακολουθεί τα απαραίτητα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Βέβαια, το meme επεκτάθηκε και σε θέματα διαφορετικά από τον κορονοϊό, όπως στην χώρα μας, για να περιγράψει πού μπορεί να οδηγήσουν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις, ενώ έγινε μέχρι και φίλτρο στο Instagram. Ακόμη και στις πολιτικές διαμαρτυρίες χρησιμοποιήθηκε, για παράδειγμα στο Λίβανο οι διαδηλωτές με αυτό τον τρόπο θρήνησαν την οικονομία.

Ο Benjamin Aidoo, ο αρχηγός των χορευτών κηδειών, μίλησε στον Guardian για το πώς ξεκίνησε αυτή την δουλειά το 2003, όταν ήταν ακόμη στο Λύκειο. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πώς είναι κάτι δύσκολο και επικίνδυνο, αν δεν παραμείνεις συγκεντρωμένος. Έτσι, ονειρεύεται μετά το τέλος της πανδημίας να διδάξει το πώς γίνεται, σε όσο περισσότερους γίνεται.

“Οι άνθρωποι λατρεύουν το χορευτικό, γιατί θέλουν να είναι χαρούμενοι. Όταν οι γονείς σου πεθαίνουν για παράδειγμα και ξέρεις τι έκαναν για σένα, γιατί πρέπει να κλάψεις; Αν γνωρίζεις για τη ζωή που έκανε κάποιος ή κάποια πριν πεθάνει, πρέπει να γιορτάσεις γι’ αυτήν” τόνισε ο Aidoo.

Η πανδημία έχει επηρεάσει την δουλειά του Aidoo, αφού πλέον επιτρέπονται μόλις 25 άτομα στις κηδείες, ενώ απασχολεί άλλα 100 άτομα. Μετά το τέλος του κορονοϊού, ονειρεύεται να ταξιδέψει στον κόσμο και να διδάξει την τέχνη του.

Προς το παρόν στέλνει το δικό του μήνυμα για να μείνουμε ασφαλείς: “Μείνετε ασφαλείς, μείνετε ζωντανοί, να σέβεστε τους κανόνες που σας έχουν δοθεί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα