Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και νοτιάδες μέχρι 10 μποφόρ – Βελτίωση από Τετάρτη

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και νοτιάδες μέχρι 10 μποφόρ – Βελτίωση από Τετάρτη
Φωτογραφία αρχείου Ευρωκίνηση

Από το απόγευμα της Κυριακής σφοδρό κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νοτιάδες. Η πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

* Τη Δευτέρα θυελλώδεις νοτιάδες 7-8 και πιθανόν 9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο

* Η κακοκαιρία θα υποχωρήσει από το μεσημέρι της Τρίτης

* Δεν προβλέπεται άλλη κακοκαιρία την ερχόμενη εβδομάδα

Από σήμερα το μεσημέρι θα αρχίσουν να δυναμώνουν οι βροχοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα, αλλά η ένταση των φαινομένων θα είναι μεγάλη τις βραδυνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 10 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και σταδιακά από το απόγευμα 5 με 7 και στο Αιγαίο το βράδυ έως 8 μποφόρ.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πιο συγκεκριμένα θα επηρεαστούν τις πρωινές ώρες τα δυτικά (νησιά του Ιονίου, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Ήπειρος), μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος, Εύβοια, η Κρήτη, μέχρι αργά το απόγευμα η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και μέχρι τις βραδινές ώρες η Μακεδονία (κυρίως η δυτική και η κεντρική). Σταδιακά από τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν αλλά ο καιρός θα παραμείνει άστατος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα, στα δυτικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες. Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα σταδιακά θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 4 μποφόρ, οι οποίοι θα γίνουν βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, που μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα πνέουν νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ισχυρές καταιγίδες τη Δευτέρα – Βελτίωση τις επόμενες μέρες στην Αθήνα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές τη Δευτέρα στην Αθήνα. Θα βελτιωθεί ο καιρός την Τρίτη και την Τετάρτη.

Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Πρόσκαιρα έντονες καταιγίδες τη Δευτέρα. Λίγα φαινόμενα τις επόμενες μέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα