Δίκη Πισπιρίγκου: “Η Τζωρτζίνα εμφάνιζε επεισόδια που δεν μπορούσαν να εξηγηθούν επιστημονικά”

Δίκη Πισπιρίγκου: “Η Τζωρτζίνα εμφάνιζε επεισόδια που δεν μπορούσαν να εξηγηθούν επιστημονικά”
Η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου στο ΜΟΔ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Με την κατάθεση της παιδιάτρου – εντατικολόγου, Αλεξίας Παπαθεοδωροπούλου, συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία παρακολουθούσε τη Τζωρτζίνα.

“Επεισόδια που δεν κατέστη δυνατό να εξηγηθούν επιστημονικά” παρουσίαζε η Τζωρτζίνα κατά την νοσηλεία της μετά την ανακοπή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, σύμφωνα με την κατάθεση της παιδιάτρου – εντατικολόγου Αλεξίας Παπαθεοδωροπούλου.

Η γιατρός κατέθεσε στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι παρακολουθούσε την Τζωρτζίνα όσο βρισκόταν σε νοσηλεία ,μετά την ΜΕΘ όπου είχε εισαχθεί όταν υπέστη ανακοπή στο Καραμανδάνειο.

Σύμφωνα με την μάρτυρα, το παιδί παρουσίαζε επεισόδια που δεν μπορούσαν να εξηγηθούν και απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρων προς Υποστήριξη της κατηγορίας είπε πως είχαν προβληματιστεί ιδιαίτερα και είχαν αναζητήσει μήπως υπήρχε επίδραση εξωγενούς παράγοντα.

Συνήγορος Υποστήριξης Κατηγορίας: Συζητήσατε στο νοσοκομείο αν μπορούσε να είχε επιδράσει κάποιος εξωγενής παράγοντας στα επεισόδια αυτά που δεν μπορούσατε να εξηγήσετε;

Μάρτυρας: Στο πλαίσιο της διαφορικής διάγνωσης ναι υπήρχε το παράδοξο, δεν μπορούσαμε να τα εξηγήσουμε τα επεισόδια αυτά. Και συζητήσαμε μήπως έχει επιδράσει κάποιος εξωγενής παράγοντας.

Η κ. Παπαθεοδωροπούλου ρωτήθηκε και αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις των γονιών του παιδιού και ειδικά της μητέρας η οποία ,σύμφωνα με την γιατρό, εμφανιζόταν “ψύχραιμη έως ψυχρή” και “αρκετά αποστασιοποιημένη”.

Για το θέμα των αντιδράσεων της κατηγορουμένης η γιατρός δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από την Πρόεδρο του ΜΟΔ αλλά και από τους συνηγόρους της πλευράς Δασκαλάκη που παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας στην δίκη.

Πρόεδρος: Οι γονείς ρώτησαν «γιατί γιατρέ κάνετε αυτό στο παιδί;». Σας έκαναν ερωτήσεις για τις εξετάσεις, την κατάστασή του, κλ.π.; Θυμάστε;

Μάρτυρας: Καθημερινά συζητούσαμε με τους γονείς.

Πρόεδρος: Είχαν απορίες σχετικά με τη διαδικασία; Κάτι που τους προβλημάτιζε; Και μετά την αποσωλήνωση;

Μάρτυρας: Όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας του παιδιού, την αποκατάστασή του, υπήρχαν συνεχείς συζητήσεις. Ενημερώθηκαν ότι μπορεί να πάρει και μήνες.

Υποστήριξη της Κατηγορίας: Θυμάστε κάποιες αντιδράσεις της μητέρας;

Μάρτυρας: Ήταν αρκετά ψύχραιμη έως ψυχρή, ήταν αρκετά αποστασιοποιημένη και λιγομίλητη. Δυσκολεύοταν να εκδηλώσει τα συναισθήματά της σίγουρα, δεν εξέφραζε τις απορίες της.

Η γιατρός δέχθηκε επίσης ερώτηση από την πρόεδρο για την κεταμίνη και είπε πως χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα για καταστολή παιδιών ώστε να γίνουν πράξεις μικρής διάρκειας

Πρόεδρος: Είστε παιδίατρος ενατικολόγος. Τι είναι η κεταμίνη;

Πρόεδρος: Είναι φάρμακο που χρησιμοποιούμε για καταστολή παιδιών σε πράξεις που έχουν μικρή διάρκεια. Συγκρατεί τα αντανακλαστικά ώστε να κάνεις μια πράξη με μικρή διάρκεια. Χορηγείται και σε διασωληνωμένα παιδιά.

Πρόεδρος. Πως χορηγείται; Σε συνδυασμό με κάτι άλλο;

Μάρτυρας: Και μόνο του αλλά συνήθως χορηγείται με κάποιο άλλο φάρμακο. Κάνουμε συνδυασμό φαρμάκων ουσιαστικά για να εξασφαλίσουμε μικρότερες δόσεις.

Πρόεδρος: Ποιες είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες;

Μάρτυρας: Σιελόρροια, μυδρίαση, βραδυκαρδία, υπόταση και υπέρταση σε κάποιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα