Εξαρθρώθηκαν κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Εξαρθρώθηκαν κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας
Περιπολικό στα Εξάρχεια - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Φιλοδοξούσαν να εισπράξουν στις γιορτές από 110.000-160.000 ευρώ από την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, ηρωίνης και κάνναβης.

Εξαρθρώθηκαν, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, δυο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής συμπεριλαμβανομένου και του κέντρου της Αθήνας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν 9 μέλη της οργάνωσης – 8 Έλληνες και ένας αλβανικής καταγωγής, ηλικίας από 25 έως 61 ετών – κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για παραβάσεις της Νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα όπλα.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ύστερα από διερεύνηση και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις ατόμων και δημιουργία “προφίλ” των εμπλεκομένων, αποκάλυψε την εγκληματική δράση των οργανώσεων που δραστηριοποιούντο, συνεργαζόμενες μεταξύ τους, στη διακίνηση. Επιπρόσθετα διακρίβωσε την ιεραρχική δομή και τους ρόλους των μελών της, ως προς τον συντονισμό, την αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ποσοτήτων ναρκωτικών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, κοκαΐνη βάρους δύο κιλών και 509,4 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους ενός κιλού και 178,7 γραμμαρίων, ηρωίνη βάρους 1,3 γραμμαρίων, 580 γραμμάρια σόδας, κατάλληλη για τη νόθευση κοκαΐνης, 388 γραμμάρια σκόνης άγνωστης χημικής σύστασης, κατάλληλης για τη νόθευση κοκαΐνης, 4 Ι.Χ αυτοκίνητα, ένα μοτοποδήλατο, το χρηματικό ποσό των 37.510 ευρώ, ένα περίστροφο, 4 φυσίγγια, 4 ζυγαριές ακριβείας, 24 κινητά τηλέφωνα και ένα μεταλλικό καλούπι επανατυποποίησης με δύο μεταλλικά ελάσματα.

Από τη μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή, τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών, το κατασχεθέν χρηματικό ποσό, και τα λοιπά χαρακτηριστικά των εγκληματικών οργανώσεων, προκύπτει ότι τα παράνομα κέρδη τους θα ξεπερνούσαν τις 110.000 και 160.000 ευρώ αντίστοιχα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα