Έρχονται οι πρώτες συλλήψεις για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

Έρχονται οι πρώτες συλλήψεις για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

Βρετανοί αστυνομικοί βρίσκονται στην Πορτογαλία ενόψει ενδεχόμενων συλλήψεων σχετικά με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακάν

Οι βρετανοί ερευνητές που έχουν αναλάβει την έρευνα για την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν Μακάν το 2007 στην Πορτογαλία, έχουν συνομιλίες στην Πορτογαλία με τους πορτογάλους ομολόγους τους ενόψει της ενδεχόμενης σύλληψης τριών υπόπτων, ανακοίνωσε σήμερα ο αγγλικός Τύπος.

Τέσσερις ντετέκτιβ της Σκότλαντ Γιάρντ έφθασαν χθες, Τρίτη, στο Αλγκάρβε, στη νότια Πορτογαλία, για να διεξαγάγουν μια "μυστική συζήτηση τεσσάρων ωρών" με πορτογάλους αστυνομικούς και εισαγγελείς, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ντέιλι Μίρορ", η οποία επικαλείται μια ανώνυμη πηγή και οι πληροφορίες της δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τη βρετανική αστυνομία.

Οι τρεις ύποπτοι πιστεύεται ότι ανήκουν σε μια συμμορία διαρρηκτών, διευκρίνισε η βρετανική ταμπλόιντ, και είχαν πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό τηλεφωνικών κλήσεων μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν. Οι γονείς του κοριτσιού "κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα", δήλωσε η πηγή.

Στις αρχές Νοεμβρίου, η πορτογαλική αστυνομία, η οποία το 2008 είχε βάλει στο αρχείο την υπόθεση έπειτα από 14 μήνες αμφιλεγόμενων ερευνών, άνοιξε και πάλι την έρευνα και ακολουθούσε, σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα, τα ίχνη ενός πρώην εργαζομένου στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η οικογένεια Μακάν όταν το τρίχρονο κοριτσάκι εξαφανίσθηκε το 2007.

Αφού πέρασαν δύο χρόνια μελετώντας την υπόθεση, οι βρετανικές αρχές άνοιξαν επισήμως δική τους έρευνα τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο έδωσαν στη δημοσιότητα δύο σκίτσα ενός άνδρα που εθεάθη να μεταφέρει ένα παιδί με "ξανθά μαλλιά" τη νύκτα της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: