Διακίνηση παράνομων μεταναστών πίσω από τη σύλληψη τριών αστυνομικών

Διακίνηση παράνομων μεταναστών πίσω από τη σύλληψη τριών αστυνομικών

"Λαβράκι" έβγαλε η έρευνα μετά από καταγγελία ότι αστυνομικοί χτύπησαν και έκλεψαν ιδιώτη. Αποδείχτηκε ότι έκαναν δουλειές μαζί. Ξεσκεπάστηκε η υπόθεση για 3.000 ευρώ. Εμπλέκονται επτά άτομα, συνελήφθησαν τα τέσσερα

Αστυνομικοί-μπουμπούκια αποδείχτηκε ότι ήταν οι τρεις, οι οποίοι βρέθηκαν στο στόχαστρο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ μετά από καταγγελία ενός 35χρονου ημεδαπού ότι τον χτύπησαν και τον έκλεψαν. Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα, τόσο οι τρεις αστυνομικοί, ένας 34χρονος αξιωματικός και δύο 42χρονοι αρχιφύλακες, όσο και ο 35χρονος, ήταν όλοι πρωταγωνιστές σε υπόθεση απόπειρας διακίνησης παράνομων μεταναστών. Εμπλέκονται, ακόμα, ένας 52χρονος ημεδαπός, ένας 42χρονος Αιγύπτιος και ένας 46χρονος Σύρος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 35χρονος προσέγγισε τον 52χρονο, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι έχει τη δυνατότητα να προωθεί αλλοδαπούς στο εξωτερικό. Ο 52χρονος τον έφερε σε επαφή με τους κατηγορούμενους αρχιφύλακες, με τους οποίους έδωσε τα χέρια για να προχωρήσουν. Ο ένας αρχιφύλακας ήρθε σε επαφή με τον Αιγύπτιο και τον Σύρο, οι οποίοι ανέλαβαν την ανεύρεση των προς προώθηση αλλοδαπών. Στις αρχές Ιουνίου ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας πήγε στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” και έδωσε στον 35χρονο το ποσό των 3.000 ευρώ για την υποτιθέμενη διαμεσολάβησή του στην παράνομη έξοδο από τη χώρα δύο Σύρων.

Σε έρευνα που έγινε στα οχήματα, τα σπίτια και του χώρους όλων των εμπλεκόμενων, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, μία αποσυναρμολογημένη καραμπίνα, πλήθος εγγράφων διαφόρων τρίτων προσώπων και έντυπο κράτησης εισιτηρίων με τα στοιχεία των αλλοδαπών για πτήση από το αεροδρόμιο της Αθήνας στη Γαλλία.

Οι αστυνομικοί και ο 52χρονος συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για αρπαγή, συνέργεια σε απόπειρα αρπαγής, παράνομη κατακράτηση, απρόκλητη σωματική βλάβη, κλοπή, παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και περί όπλων. Οι δύο αλλοδαποί κατηγορούνται για απόπειρα προώθησης παράνομων μεταναστών στο εξωτερικό ενώ σε βάρος του 35χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για εξαπάτηση ενός αρχιφύλακα και του 52χρονου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το Σάββατο (05/07) στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις ενώ οι τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα