Arcade Fire: Ο τραγουδιστής Win Butler κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση τεσσάρων ατόμων

Arcade Fire: Ο τραγουδιστής Win Butler κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση τεσσάρων ατόμων
Win Butler Amy Harris/Invision/AP

Αντιμέτωπος με τέσσερις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, βρίσκεται ο frontman του συγκροτήματος "Arcade Fire", Win Butler. Τι υποστηρίζει ο ίδιος.

Για σεξουαλική παρενόχληση από τέσσερα άτομα, κατηγορείται ο Win Butler, τραγουδιστής του καναδικού συγκροτήματος “Arcade Fire”.

Έρευνα του Pitchfork αποκάλυψε τέσσερα άτομα, ηλικίας μεταξύ 18 και 23 ετών εκείνη την εποχή, τα οποία ισχυρίζονται ότι ο βραβευμένος με Grammy frontman τούς συμπεριφέρθηκε ανάρμοστα.

Οι τρεις γυναίκες και ένα ακόμη άτομο, το φύλο του οποίου δεν προσδιορίζεται, κατηγορούν τον τραγουδιστή ότι εκμεταλλεύτηκε τη φήμη του και τον θαυμασμό τους προς εκείνον, παρενοχλώντας τους και στέλνοντάς τους μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, την περίοδο μεταξύ 2015 και 2020, όταν ο Butler ήταν μεταξύ 34 και 39 ετών.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι οι σχέσεις που ανέπτυξαν έγιναν με τη συναίνεσή τους. “Είναι βαθιά αναθεωρητικό και λάθος να προτείνει κάποιος το αντίθετο”, δήλωσε ο τραγουδιστής.

Σε νεότερη δήλωσή του, σύμφωνα με τον Guardian, ο Butler, που είναι παντρεμένος με την Régine Chassagne -επίσης μέλος του συγκροτήματος- είπε ότι “λυπάται πολύ για όποιον πλήγωσε με τη συμπεριφορά του”.

Οι τρεις γυναίκες που τον κατήγγειλαν, είπαν ότι οι σχέσεις τους με τον τραγουδιστή ήταν ακατάλληλες λόγω της διαφοράς ηλικίας και της ανισόρροπης εξουσίας.

Μια εκ των φερόμενων ως θυμάτων, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Στέλλα είπε ότι άρχισε να ανταλλάσσει μηνύματα με τον Butler το 2016, σε ηλικία 18 ετών, ύστερα από συνάντησή τους για ποτό. Είπε ότι ο τραγουδιστής αργότερα άρχισε να “της στέλνει μηνύματα χωρίς τη συγκατάθεσή της ή να του απαντά”, ενώ του ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να την ενοχλεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα