PORN: DON’T TRY THIS AT HOME

H Σίντι Γκάλοπ η δημιουργός του makelovenotporn.com προσπαθεί να κρατήσει τα στερεότυτα της βιομηχανίας του πορνό έξω από τις κρεβατοκάμαρες μας

Από την Τριανταφυλλιά Κυπαρίση

“Βγαίνω με πολύ νεότερους άνδρες. Και κάνω σεξ μαζί τους. Εχοντας λοιπόν αυτήν την πείρα μπορώ να καταλάβω ποια είναι η επίδραση που έχει το διαδικτυακό πορνό σε αυτήν την γενιά. Και έχω το θάρρος να τους πω: “Οχι, δεν θα ήθελα να τελειώσεις στο πρόσωπό μου”. Αυτό όμως που με απασχολεί περισσότερο είναι μια νεότερη κοπέλα που έχει ταυτίσει τις τσόντες με το να κάνεις έρωτα, θα μπορέσει να πει το ίδιο αν δεν της αρέσει; Δεν είμαι κατά του πορνό. Βλέπω συχνά και το απολαμβάνω. Επειδή όμως η βιομηχανία που το παράγει, στελεχώνεται και διοικείται μόνο από άνδρες, παρουσιάζει μια μονοδιάστατη πλευρά του σεξ”.

Αυτές οι τολμηρές φράσεις βγήκαν από το στόμα της Σίντι Γκάλοπ, σε μια από τις διασημότερες ομιλίες που έχουν δοθεί ποτέ στο TED, για την δύναμη και την ειλικρίνειά τους. Aρχιζε μάλιστα με την προειδοποίηση ότι μέσα στα επόμενα λεπτά θα ακουστούν εκφράσεις που σχετίζονται με το σεξ και μπορεί να φέρουν κάποιους από τους ακροατές σε πολυ δύσκολη θέση. Δεν χρειάζεται να προσθέσει κανείς ότι μέσα σε λίγα λεπτά η τοποθετησή της είχε γίνει viral.

Η ομιλήτρια έχτισε μια ολόκληρη καριέρα πάνω στην ευφυία της και σίγουρα όχι την ομορφιά της. Άλλωστε ο θεός δεν την έχει προικίσει με αυτήν. Είναι μια μάλλον άσχημη Βρετανοκινέζα, στα 55 της, που διακρίθηκε όσο λίγες στον τομέα της διαφήμισης με πελάτες κολοσσούς. Ομως στα 45 της αποφάσισε να παραιτηθεί χωρίς να έχει βρει το επόμενο της βήμα. Ενα από τα πράγματα που έκανε ήταν να λανσάρει το 2009 ένα σαϊτ με τίτλο: http://makelovenotporn.com/ στο οποίο θέτει ένα ζήτημα με τεράστιες διαστάσεις, τουλάχιστον για τον ανεπτυγμένο κόσμο. Λίγο αργότερα ίδρυσε και ένα διαδικτυακό κανάλι με αυτό τον τίτλο, όπου ζευγάρια μπορούν να ανεβάσουν το δικό τους ερωτικό περιεχόμενο και να κερδίσουν 50% από τα έσοδα. Η θεωρία της είναι απλή: Ολοι θέλουμε να μάθουμε τι κάνουν οι άλλοι στο κρεββάτι – και δεν μοιάζει απαραίτητα με τις τσόντες – αλλά ντρεπόμαστε να ρωτήσουμε.

Ισχυρίζεται ότι οι νέοι άνθρωποι σήμερα έχουν πρόσβαση μέσα από το ίντερνετ σε πορνογραφικό υλικό ήδη από την εφηβεία τους. Ετσι εκπαιδεύονται σεξουαλικά όχι μέσα από την πραγματική ζωή ή το συναίσθημα αλλά τις πρακτικές και τα στερεότυπα της τσόντας. Και όταν αποκτούν σχέσεις θεωρούν ότι έτσι πρέπει να φέρονται και εκείνοι με την σειρά τους διότι αυτό είναι το “φυσιολογικό”. “Αυτό που φταίει είναι ότι από την μια υπάρχει η ελευθερία να βρίσκεις αυτού του τύπου το περιεχόμενο on line και από την άλλη το ότι δεν μιλάμε για το σεξ. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια εντελώς λανθασμένη εντύπωση τουλάχιστον για το τι αρέσει στις γυναίκες” λέει η τέως διαφημίστρια που της αρέσουν οι 20αρηδες.

Γεννημένη το 1960 στο Μπρουνέϊ, η Γκάλοπ είχε μητέρα μια δυναμική Κινέζα και πατέρα Βρετανό. Σπούδασε στην Οξφόρδη αγγλική φιλολογία και συνέχισε τις σπουδές της στο ευρωπαϊκό θέατρο. Ηδη από τα 25 της, φάνηκε το τεράστιο της ταλέντο στις πωλήσεις, κάτι που την οδήγησε στο μάρκετινγκ του θεάματος. Ανέλαβε μια καλή θέση στην βρετανική διαφημιστική ΒΒΗ με λογαριασμούς πελατών όπως η Coca Cola και η Ray Ban. Τα πήγε εξαιρετικά καλά, επεκτείνοντας την καριέρα της και στην Ασία. Και ύστερα αποφάσισε να κάνει κάτι καινούριο.

Η ιδέα της ήρθε από την προσωπική της ζωή, όπου δηλώνει ότι είναι κατά της μονογαμίας, του γάμου και των παιδιών. “Θαυμάζω τις εργαζόμενες μητέρες αλλά εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι έτσι” λέει η Γκάλοπ, που υποστηρίζει ότι μπορείς να μην ακολουθείς κανένα από τα κοινωνικά στερεότυπα και να είσαι μια χαρά στην ζωή σου. Αλλωστε τονίζει ότι η ίδια απελευθερώθηκε όταν σταμάτησε από πολύ νωρίς να ασχολείται με το τι πιστεύει ο κόσμος. Θεωρεί ότι η επιτυχία είναι να κάνεις αυτό που σου αρέσει και ότι αυτό δεν σχετίζεται με τις θέσεις ή το χρήμα.

Μετά το
makelovenotporn.com ιδρυσε το
ifweruntheworld.com. Είναι μια ιστοσελίδα για ανθρώπους της διπλανής πόρτας που δεν έχουν όρεξη να μπουν στην πολιτική ή την δημόσια διοίκηση από την άλλη έχουν ισχυρή άποψη για το πως ο κόσμος μας θα μπορούσε να γίνει ένα καλύτερο μέρος. Ενας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές είναι η εταιρεία ρούχων Levi’s που αποφάσισε να ξαναδώσει ζωή και δυναμισμό σε μια αμερικανική κωμόπολη. Η Γκάλοπ πιστεύει στην τεράστια δύναμη του διαδικτύου όχι μόνο στην διάδοση κακών προτύπων αλλά και στην συσπείρωση ενός κοινού που έχει κοινωνική συνείδηση και έγνοια για τον πλανήτη.

Ειναι φεμινίστρια; Οχι με τα παλαιά πρότυπα του να καις το σουτιέν σου και να υποτιμάς τους άνδρες. Η Γκάλοπ δεν σταματά να λέει πόσο της αρέσει το ισχυρό φύλο. Από την άλλη διεκδικεί για λογαριασμό των γυναικών μια διαφορετική συμπεριφορά στο κρεββάτι και στην δουλειά, μια αντιμετώπιση που είναι πολύ πιο κοντά στην γυναικεία ψυχοσύνθεση και όχι στις κλισέ απόψεις που έχουν οι άνδρες. Και βέβαια θεωρεί ότι ο σημερινός κόσμος είναι πολύ πιο δύσκολο μέρος για τις γυναίκες που τις κάνουν να αισθάνονται ελλειμματικές και ενοχικές από την στιγμή που θα γεννηθούν….

Παίξε τα Games του NEWS 24/7: Σταυρόλεξο, Sudoku, WordroW & Word Search!

 

Ακολουθήστε το NEWS 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα