Πανελλήνιες 2015: Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα

Δείτε αναλυτικά τα θέματα στο μάθημα της Έκθεσης, στο οποίο διαγωνίστηκαν όλοι οι υποψήφιοι από όλες τις Κατευθύνσεις. Θέμα για τα Μνημεία και την Πολιτιστική Κληρονομιά το θέμα ανάπτυξης. Μείνετε συντονισμένοι, καθώς το NEWS 247 σε συνεργασία με τα φροντιστήρια "ΣΤΟΧΟΣ" και "ΘΕΣΜΟΣ" θα σάς παρουσιάσουν έγκαιρα τις απαντήσεις
- 18 Μαΐου 2015 09:06
Με χαμόγελα και άγχος η πρεμιέρα των φετινών Πανελληνίων 2015. Περίπου 105.000 υποψήφιοι διαγωνίζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, μάθημα κοινό για όλες τις Κατευθύνσεις. Υπενθυμίζεται ότι 44.200 υποψήφιοι διεκδικούν μία θέση στα ΑΕΙ της χώρας και άλλοι 24.145, στα ΤΕΙ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247 η επίσημη “πρώτη” των εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κύλησε ομαλά στα περισσότερα εξεταστικά κέντρα της χώρας, ενώ τα θέματα δόθηκαν στους μαθητές λίγα μόλις λεπτά μετά από τις 09.00. Η διάρκεια της εξεταστικής διαδικασίας είναι 3 ώρες, ενώ ο πρώτος μπορεί να αναχωρήσει από την αίθουσα μία ώρα μετά την παράδοση των θεμάτων.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.
Η Εξεταστική Επιτροπή επέλεξε φέτος να βάλει θέμα που αφορά σε Μνημεία και Αρχαιολογικούς χώρους, καθώς σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων. Για θέμα ανάπτυξης “βατό” από την ύλη της Β’ Λυκείου και στα “προτεινόμενα”, κάνουν λόγο οι περισσότεροι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ δεν ζητήθηκε καμία διευκρινιστική οδηγία επί του κειμένου του καθηγητή Κλασσικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Β. Λαμπρινουδάκη.
Το NEWS 247 σε συνεργασία με το φροντιστήριο ” ΣΤΟΧΟΣ” σάς παρουσιάζει όλα τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα: