Ο Ράμπο και η Κορινθίου

H νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά με εννιά νέες αφίξεις. Ξεχωρίζουν η "Εξιλέωση", η επιστροφή του Θρυλικού Ράμπο και η...Μαρία Κορινθίου
- 23 Ιανουαρίου 2008 22:34
H νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά με εννιά νέες αφίξεις: ”Τζον Ράμπο” – ένας θρυλικός ήρωας επιστρέφει, ”Εξιλέωση” με την Κίρα Νάιτλι, ”Επιθυμίες… στο παρά πέντε” με τους Τζακ Νίκολσον και Μόργκαν Φριμαν, ”Μια Φορά” – ταινία που τιμήθηκε με το βραβείο κοινού στα Φεστιβάλ του Σάντανς και του Δουβλίνου, ”Deep End” ένα ερωτικό θρίλερ του Θανάση Αντωνίου, ”Ο γάμος της Τούγια” του Κουανάν Γουάνγκ, ”Ο Τσιλιαδόρος” από τον Σκοτ Φρανκ, ”Η Παγίδα’ – ένα φιλμ για την Σερβία και ”Juno” η νέα ταινία του Τζέισον Ρέιτμαν. Ας τις δούμε αναλυτικά:
Τζον Ράμπο
Ο βετεράνος του Βιετνάμ John Rambo αναγκάζεται να αφήσει τον απομονωμένο τρόπο ζωής του, μετά την εξαφάνιση ενός κοριτσιού και να πάρει τη δικαιοσύνη στα χέρια του.
– Από τον Οκτώβριο του 1982, όταν ο χαρακτήρας του Τζον Ράμπο έκανε ντεμπούτο στην ταινία “Το Πρώτο Αίμα”, το όνομα Ράμπο έχει συνδεθεί με τον δυνατό αλλά και ευαίσθητο στρατιώτη. Ένας θρυλικός ήρωας επιστρέφει. Ο Σιλβέστερ Σταλόνε γράφει, σκηνοθετεί, υπογράφει την παραγωγή και πρωταγωνιστεί στην τέταρτη συνέχεια της ιστορικής σειράς ταινιών.
Ο Νίκος (Κώστας Σόμμερ) είναι ένας νέος και γοητευτικός άντρας ο οποίος παντρεύτηκε από συμφέρον και όχι από έρωτα τη Φανή (Ναταλία Λιονάκη). Οι δυο τους βγαίνουν συχνά με ένα φιλικό ζευγάρι, τον Γιάννη (Αλέκο Συσσοβίτη), που είναι πλούσιος και επιτυχημένος και τη γυναίκα του Ινώ (Μαρία Κορινθίου) η οποία είναι μικρότερή του και αναστατώνει το αντρικό φύλο στο πέρασμά της. Η Ινώ και ο Νίκος είναι εραστές και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να ζήσουν τον έρωτά τους ελεύθεροι. Θα καταστρώσουν λοιπόν ένα παράτολμο σχέδιο για να απαλλαγούν από τους συζύγους τους, όμως τα πράγματα δεν θα έρθουν όπως τα υπολόγισαν.
– Μία ιστορία βίας και προδοσίας αλλά και μία ιστορία αγάπης, που μιλάει για τον θρίαμβο του έρωτα. Οι ήρωές της είναι πρόσωπα στιγματισμένα από τις «κατάρες» της σύγχρονης κοινωνίας: το χρήμα, που δεν έχουν, αλλά επιθυμούν να αποκτήσουν, και την έλλειψη ηθικής. Ένα ασυνήθιστο ερωτικό θρίλερ, στο οποίο δύο άνδρες διεκδικούν την ίδια γυναίκα μέχρι θανάτου.
Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ
.
Ο γάμος της Τούγια
Η Tuya είναι παντρεμένη με τον Bater, ο οποίος μετά από ένα σοβαρό ατύχημα έχασε τα πόδια του. Τώρα η Muya θα πρέπει να βρει ένα νέο μνηστήρα που να μπορεί να φροντίζει την ίδια και τον άντρα της.
– Ρυθμός που δραματοποιεί την κατάσταση και υποβλητική ατμόσφαιρα. Ο Κουάναν Γουάνγκ, στην τρίτη ταινία του, παραδίδει μαθήματα ύφους, απλότητας, σεμνότητας στο σελιλόιντ και καθαρότητας στην έκφραση και στη σκέψη. Το αποτέλεσμα ήταν να τιμηθεί στο Φεστιβάλ του Βερολίνου με τον Χρυσό Λέοντα αλλά και σε εκείνο του Σικάγο με δυο βραβεία.
Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ
.
Επιθυμίες… στο παρά πέντε
Δυο άντρες που πάσχουν από καρκίνο το σκάνε από το νοσκομείο και ξεκινούν ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο έχοντας μαζί τους σε μια λίστα σημειωμένα, όλα τα πράγματα που θέλουν να κάνουν πριν πεθάνουν.
– Μια συγκινητική ιστορία με κωμικές σφήνες από τον Ρομπ Ράινερ (“Α few good men”) με το μπρίο των Τζακ Νίκολσον και Μόργκαν Φρίμαν.
Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ
.
Ο Τσιλιαδόρος
Ο Chris (Joseph Gordon-Levitt) είναι ένας πολύ καλός αθλητής, του ο οποίου η ζωή θα αλλάξει μετά από ένα τραγικό ατύχημα. Προσπαθώντας να ζήσει μια κανονική ζωή, πιάνει δουλειά ως υπάλληλος σε μια τράπεζα, ώσπου ξαφνικά μια μέρα θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια ληστεία.
– Από το σεναριογράφο – σκηνοθέτη Σκοτ Φρανκ έρχεται μία ευρηματική και συγκινητική ιστορία.
Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ
.
Η Παγίδα
Ένας συνηθισμένος άντρας αναγκάζεται να διαλέξει τη ζωή ή το θάνατο του μοναδικού του παιδιού.
– Ο Σέρνταν Γκολούμποβιτς παρουσιάζει την «Παγίδα» και σχολιάζει την πτώση των ηθικών αξιών στη σύγχρονη σερβική κοινωνία, υποστηρίζοντας πως έξι χρόνια μετά την πτώση του Μιλόσεβιτς, παραμένει εξίσου μισαλλόδοξη και εγωιστική.
Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ
.
Juno
Αφού ο φίλος της την αφήνει έγκυο, η έφηβη Juno παίρνει μια ασυνήθιστη απόφαση όσον αφορά το αγέννητο παιδί της.
– Η νέα ταινία του Τζέισον Ρέιτμαν (“Thank You For Smoking”) με πλούσιο καστ πρωταγωνιστών όπως η Τζένιφερ Γκάρνερ και η Ελεν Πέιτζ θα σας κάνει να περάσει ευχάριστα στη διάρκεια της προβολής της.
Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ
.
Μια Φορά
Ένας μουσικός του δρόμου, τον οποίο πρόσφατα εγκατέλειψε η κοπέλα του για να μετακομίσει σε άλλη πόλη, βγάζει τα προς το ζην δουλεύοντας στο μαγαζί του πατέρα του. Μια νεαρή γυναίκα από την Τσεχία που θα τον ακούσει να παίζει μουσική, θα προσπαθήσει να τον πείσει να μπει σε στούντιο ηχογράφησης. Οι δυο τους θα περάσουν ένα υπέροχο σαββατοκύριακο όπου θα επικοινωνήσουν μέσω της μουσικής για να αφηγηθούν τις ιστορίες τους.
Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ
.