Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Πλούσια σε νέες ταινίες η κινηματογραφική εβδομάδα. Ξεχωρίζουν το "Ταξίδι στο Darjeeling" και "Sweeney Todd:Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ"
- 06 Φεβρουαρίου 2008 23:41
Πλούσια σε νέες ταινίες κι αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα. Τα φιλμ όμως που αναμένεται να ξεχωρίσουν είναι τα ”Ταξίδι στο Darjeeling” του Γουές Άντερσον μ’ ένα εντυπωσιακό καστ ηθοποιών και ”Sweeney Todd: Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ” του Τιμ Μπάρτον με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ταινίες ”Πάνω απ’ όλα ο Ερωτας” με τον Μόργκαν Φρίμαν, ”Οι φίλοι της Έμμα” η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Σβεν Τάντικεν που απέσπασε πολύ σημαντικές διακρίσεις στα φεστιβάλ που προβλήθηκε. ”Μυστικά & Ψέμματα” του Σταύρου Στάγκου ”I’m not There” ένα αντισυμβατικό ταξίδι στην εποχή και τη ζωή του Μπομπ Ντίλαν και Cloverfield του Ματ Ριβς. Ας τις δούμε αναλυτικά:
Ταξίδι στο Darjeeling
Τρία αδέρφια που έχουν να μιλήσουν μεταξύ τους έναν ολόκληρο χρόνο, αποφασίζουν να κάνουν ένα ταξίδι ζωής διασχίζοντας με το τρένο την Ινδία. Σκοπός του ταξιδιού είναι να βρουν και πάλι τους δεσμούς που τους ενώνουν και να γίνουν τα πράγματα μεταξύ τους όπως ήταν παλιά. Η πνευματική τους αναζήτηση διακόπτεται απότομα καθώς διάφορα ακραία γεγονότα συμβαίνουν στο ταξίδι τους, και οι τρεις τους καταλήγουν στη μέση της ερήμου με 11 βαλίτσες, έναν εκτυπωτή και μια μηχανή σφυρηλάτησης.
– Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Γουές Άντερσον επιστρέφει με νέα ταινία μετά τα “Ο Αρχάριος”, “Οικογένεια Τένενμπαουμ” και “Υδάτινες Ιστορίες”. Όπως και στις προηγούμενες ταινίες του, ο Άντερσον συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό καστ όπου μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του Χόλιγουντ υποδύονται τους πιο ιδιόμορφους χαρακτήρες.
Ο Stephen Sondheim, γνωστός και ως Sweeney Todd, που είχε εξοριστεί από τον δικαστή Turpin, επιστρέφει στο Λονδίνο με τη βοήθεια ενός ναύτη, τον Anthony Hope. Εκεί ανοίγει ένα κουρείο πάνω από το μαγαζί της κυρίας Lovett, η οποία φτιάχνει τις χειρότερες πίτες στο Λονδίνο. Με τη βοήθειά της, ο Sweeney Todd θα προσπαθήσει να ξεφορτωθεί όλους τους ανθρώπους που του έκαναν κακό και ελπίζει να συμφιλιωθεί με την κόρη του Joanna.
– Το πασίγνωστο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, του βραβευμένου θεατρικού συνθέτη Στίβεν Σόντχαϊμ με τίτλο Sweeney Todd, περνάει στη μεγάλη οθόνη και τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο μετρ του μακάβριου, ο Τιμ Μπάρτον. Χιούμορ, τρόμος και συναίσθημα, υπό τα ανάλαφρα τραγούδια του Σόντχαϊμ και την επίβλεψη της ρομαντικής ματιάς του Μπάρτον.
Σε μια καφετέρια του Όρεγκον, ο θαμώνας Harry Stevenson (Morgan Freeman) παρατηρεί καθημερινά τις ιστορίες αγάπης διάφορων ανθρώπων που συχνάζουν εκεί.
– Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Ρόμπερτ Μπέντον, επιστρέφει με μια ταινία που συνδυάζει μοναδικά το ρομάντζο και το δράμα και εξερευνά τις μαγικές, μυστηριώδεις και συχνά οδυνηρές μορφές του έρωτα: Η ιστορία ακολουθεί μια ομάδα καθημερινών ανθρώπων στο Όρεγκον και παρακολουθεί την επιρροή που έχει ο έρωτας στην ζωή του καθενός.
Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ
.
Οι φίλοι της Έμμα
H Έμμα έχει μία φάρμα στην οποία εκτρέφει γουρούνια. Ζεί μόνη της. Ο Max σύμφωνα με τους γιατρούς βρίσκεται στο τελικό στάδιο του καρκίνου και προκειμένου να προλάβει να επισκεφθεί το Μεξικό πριν πεθάνει, κλέβει τα λεφτά του αφεντικού του και φεύγει. Στον δρόμο, τρακάρει το αυτοκινητό του. Τον βρίσκει η Emma που είναι πολύ ευτυχής που βρήκε παρέα αλλά και μία τσάντα γεμάτη χρήματα.
– H δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Σβεν Τάντικεν, βασισμένη στο εξαιρετικά δημοφιλές best seller της Κλόντια Σράιμπερ, απέσπασε σημαντικές διακρίσεις στα φεστιβάλ όπου προβλήθηκε, κερδίζοντας παράλληλα τις εντυπώσεις και τον ενθουσιασμό των θεατών.
Μια ομάδα ανθρώπων που μένουν στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ισχυρίζονται ότι η πόλη τους δέχεται επίθεση φαντασμάτων.
– Ένα έξυπνο ατμοσφαιρικό θρίλερ, το οποίο δεν παίζει με το splash που συνηθίζεται στο είδος, αλλά με την αγωνία και τον φόβο των θεατών. Πολύ καλή σκηνοθεσία από τον Ματ Ριβς και ενδιαφέρουσες ερμηνείες
Στιγμές από τη ζωή του Bob Dylan, όπου 7 χαρακτήρες ενσαρκώνουν ο καθένας με το δικό του τρόπο, πλευρές της ζωής και της δουλειάς του μουσικού.
– Από τις πλέον πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, η εν λόγω ταινία του Τοντ Χέινς απέσπασε πολύ καλές κριτικές και υποψηφιότητα για Οσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου για την Κέιτ Μπλάνσετ.
Στις 3/12/1984 μία τρομακτική χημική καταστροφή στο εργοστάσιο φυτοφαρμάκων της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας Union Carbide, στη Μποπάλ της Ινδίας, συγκλόνισε τον κόσμο. Οι δικαστικοί αγώνες που συνεχίζονται ακόμη στην Αμερική και την Ινδία απλώς αποκαλύπτουν τη διαπλοκή της χημικής βιομηχανίας με την αμερικανική κυβέρνηση και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις χώρες του Τρίτου Κόσμου οι πολυεθνικές.
Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ
.