Σε τρεις διακεκριμένες ερευνήτριες τα βραβεία L’ORÉAL-UNESCO

Σε τρεις διακεκριμένες ερευνήτριες τα βραβεία L’ORÉAL-UNESCO

Σε μια όμορφη τελετή, παρουσία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, της Υφυπουργού Υγείας, κυρίας Αικατερίνης Παπακώστα και του Υφυπουργού Ανάπτυξης, κυρίου Παναγιώτη Μηταράκη, η L'ORÉAL Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNESCO ανακοίνωσαν για 8η χρονιά τις 3 δικαιούχους των “Ελληνικών Βραβείων L’ORÉAL-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη”

Οι 3 νεαρές διακεκριμένες Ερευνήτριες, η Δρ. Βασιλική Παυλίδου - Επίκουρη Καθηγήτρια Θεωρητικής Αστροφυσικής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Δρ. Αντιγόνη Δήμα - Ερευνήτρια στο Ερευνητικό Κέντρο «Αλέξανδρος Φλέμινγκ» και η Δρ. Φλωρεντία Φωστήρα - Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής στο «Δημόκριτο», τιμήθηκαν για το πολύ σημαντικό ερευνητικό τους έργο, για τις ικανότητές τους και για την αφοσίωσή τους στην Επιστήμη.

Το εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρόγραμμα Ελληνικά Βραβεία L’ORÉAL-UNESCO αναγνωρίζει και επιβραβεύει ανερχόμενες γυναίκες Επιστήμονες που έχουν υλοποιήσει στην Ελλάδα υποδειγματική έρευνα με σημαντική επιστημονική αξία στο πεδίο των Βιοεπιστημών και των Φυσικών  Επιστημών.

Σε τρεις διακεκριμένες ερευνήτριες τα βραβεία L’ORÉAL-UNESCO

Τα Ελληνικά Βραβεία L’ORÉAL-UNESCO, πέρα από την ηθική επιβράβευση, έχουν σκοπό να ενθαρρύνουν τις νέες Ελληνίδες Επιστήμονες στη συνέχιση της ερευνητικής τους σταδιοδρομίας  και γι αυτό συνοδεύονται και με μια οικονομική ενίσχυση αξίας 10.000 ευρώ το καθένα.

«Η δημόσια αναγνώριση είναι σπάνια για τις Ερευνήτριες. Γι’ αυτό τα βραβεία που υποστηρίζουν και αναδεικνύουν την αξία τέτοιων εκπληκτικών ταλέντων - όπως αυτά που απονέμονται από τη L’ORÉAL Hellas και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO - παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να ενθαρρύνουν τις γυναίκες να συνεχίσουν να ασχολούνται με την Επιστήμη», δήλωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

«Το να υποστηρίξουμε όλα τα κορίτσια που ενδιαφέρονται για την Επιστήμη και να δώσουμε την ευκαιρία στις νέες γενιές να ταυτιστούν με αυτές τις νέες γυναίκες είναι η ανεκτίμητη αξία αυτού του προγράμματος. Και η Ελλάδα έχει ανάγκη από καλά Θηλυκά μυαλά!» δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης, Καθηγητής, κύριος Νίκος Χατζηχρηστίδης.

Από το 2006, μέχρι σήμερα 23 νεαρές Ελληνίδες Ερευνήτριες έχουν τιμηθεί με το Βραβείο L'ORÉAL-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη».

Το πρόγραμμα «Ελληνικά Βραβεία L'ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη» αποτελεί μια από τις συνιστώσες του διεθνούς προγράμματος L'ORÉAL-UNESCO το οποίο έχει θεσμοθετηθεί εδώ και 16 χρόνια και έχει επιβραβεύσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 2.000 Ερευνήτριες από όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 2 παλαιότερες βραβευθείσες με το Διεθνές Βραβείο L'ORÉAL-UNESCO, τους απονεμήθηκε αργότερα και το Βραβείο Νόμπελ. Η διάκριση αυτή αποτελεί τεράστια αναγνώριση για τον θεσμό.

Οι γυναίκες βραβεύονται για σπουδαία επιστημονικά επιτεύγματα που συμβάλλουν στην επίλυση ορισμένων από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, όπως ο καρκίνος, η κατάθλιψη και ο εθισμός.

 Ο κόσμος χρειάζεται την επιστήμη...

                                                               Η επιστήμη χρειάζεται τις γυναίκες.

SHARE:

24Media Network