Kωτσόβολος: Πού θα ανοίξουν νέα καταστήματα (και πού έκλεισαν)

Kωτσόβολος: Πού θα ανοίξουν νέα καταστήματα (και πού έκλεισαν)
YANIS LEFAKIS

Μετά από την μεγάλη επιστροφή στο κέντρο η Κωτσόβολος συνεχίζει να επεκτείνεται σε Αθήνα και επαρχία. Ποια είναι τα σχέδια της μεγαλύτερης αλυσίδας ηλεκτρικών στην Ελλάδα

Κάθε τέλος και μια νέα αρχή. Μπορεί η Κωτστόβολος να "έκλεισε την πόρτα" φεύγοντας τελευταία από την Δραγατσανίου όμως δεν πήγε και πολύ μακριά. Πέρασε στο απέναντι πεζοδρόμιο της Σταδίου και στην γωνία με Κοραή (σ.σ. στον χώρο που για δεκαετίες φιλοξενούνταν ένα κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας και τα τελευταία χρόνια, μετά την εξαγορά της, της Alpha Bank) και άνοιξε ένα κατάστημα τέσσερις φορές (1.600 τ.μ.) μεγαλύτερο από εκείνο που έκλεισε. 

Το κατάστημα το οποίο ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος, το χαρακτήρισε εφάμιλλο αν όχι καλύτερο αντίστοιχων που έχει ανοίξει πρόσφατα η μητρική Dixons σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Λονδίνου φιλοδοξεί σύμφωνα με την διοίκηση να συνεισφέρει στην αναγέννηση του κέντρου της Αθήνας.

Kωτσόβολος: Πού θα ανοίξουν νέα καταστήματα (και πού έκλεισαν)

Δεν είναι όμως το μόνο νέο κατάστημα καθώς τις επόμενες εβδομάδες η Κωτσόβολος θα ανοίξει ακόμη δύο πολυόροφους χώρους. Ο πρώτος που θα είναι σημείο αναφοράς για τα ανατολικά προάστια θα ανοίξει τις πόρτες του σε λίγες εβδομάδες απέναντι από τον σταθμό Νομισματοκοπείο (σ.σ. σε χώρο που φιλοξενούσε έκθεση επίπλων) ενώ το επόμενο βήμα είναι στην Πάτρα όπου θα το νέο κατάστημα θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Οι συνθήκες που επικρατούσαν και συνεχίζουν να επικρατούν στην Carrefour - Μαρινόπουλος ανάγκασαν την διοίκηση της Κωτσόβολος να αποχωρήσει από τους χώρους που φιλοξενούνταν corners της αλυσίδας ηλεκτρικών από τα πολυκαταστήματα της πρώτης, όμως όπως ανέφερε ο κ. Αθανασόπουλος, η Κωτσόβολος προτίθεται να συζητήσει ξανά την επιστροφή της με την νέα διοίκηση όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Όπως αναφέρθηκε την Τετάρτη σε δημοσιογραφική εκδήλωση της εταιρείας η αναβάθμιση του δικτύου της Κωτσόβολος και η συνεχής βελτίωση των υποδομών της αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την επιτυχημένη πορεία του οικονομικού έτους 2015/2016 (σ.σ. η εταιρεία ακολουθεί λόγω της μητρικής Dixons το βρετανικό οικονομικό έτος  το οποίο ξεκινάει 1η Μαϊου), με κέρδη που υπολογίζονται να ανέλθουν σε πάνω από 6εκ. ευρώ και σημαντική αύξηση των μεριδίων αγοράς της. Η αύξηση του κύκλου των εργασιών ανήλθε στο 5,3% και αφορά τις πωλήσεις λιανικής, ενώ εξαιρούνται οι πωλήσεις χονδρικής. Το επενδυτικό πλάνο για το οικονομικό έτος 2015/16 ανήλθε στα 5 εκ. ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει αφενός την εμπιστοσύνη του Ομίλου Dixons Carphone στην ελληνική αγορά και αφετέρου τη διαρκή προσπάθεια που γίνεται από την εταιρεία να προσφέρει την καλύτερη δυνατή αγοραστική εμπειρία στο καταναλωτικό κοινό. Οι επενδύσεις συνεχίζονται δυναμικά και το τρέχον έτος 2016/2017 αγγίζοντας τα 8,5 εκ. ευρώ.

Kωτσόβολος: Πού θα ανοίξουν νέα καταστήματα (και πού έκλεισαν)

Για το οικονομικό έτος 2015/2016, η Κωτσόβολος ενίσχυσε το δίκτυο των καταστημάτων της, αποκτώντας 5 νέα καταστήματα σε κομβικά σημεία ανά την Αττική και την Ελλάδα: στο Περιστέρι, την Ελευσίνα, αλλά και τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη και την Άρτα. Επιπλέον, ριζικές ανακαινίσεις έγιναν σε 4 μεγάλα καταστήματα, συγκεκριμένα της οδού Κηφισίας 124 (Αμπελόκηποι), της Ηλιούπολης (επί της Λ. Βουλιαγμένης), της Αγίας Παρασκευής και της Γλυφάδας. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ανακαινιστεί 31 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και οι επενδύσεις της εταιρείας συνεχίζονται δυναμικά για το τρέχον έτος με τη δημιουργία νέων καταστημάτων σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων, όπως στα Μουδανιά Χαλκιδικής, το Αίγιο, την οδό Σταδίου, το Χαλάδρι–Χολαργό, τη Πάτρα, και επιπλέον ανακαινίσεις στα υπάρχοντα καταστήματα, όπως της Νέας Ερυθραίας (επί της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας), του Ηρακλείου Κρήτης, του Βόλου, των Χανίων και του Ψυχικού.

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας βασίζεται στην αύξηση του ανθρωπίνου δυναμικού της, καθώς για την περίοδο του 2015/16 προστέθηκαν 238 νέες θέσεις εργασίας, με το σύνολο των εργαζομένων της Κωτσόβολος να έχει φτάσει σήμερα τα 2.169 άτομα.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κωτσόβολος, Ανδρέας Αθανασόπουλος
Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κωτσόβολος, Ανδρέας Αθανασόπουλος

Ο κος Ανδρέας Αθανασόπουλος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος – Dixons South – East Europe AEBE, δήλωσε: «Η οικονομική χρήση του προηγούμενου έτους έκλεισε με απόλυτη επιτυχία για την Κωτσόβολος για άλλη μια χρονιά, δίνοντας δύναμη σε όλους εμάς να συνεχίσουμε με πάθος τις προσπάθειές μας. Πρόκειται για εντυπωσιακά αποτελέσματα, τα οποία είναι άμεση απόρροια της εντατικής δουλειάς που έχει γίνει από όλους μας στην Κωτσόβολος, καθώς παραμείναμε πιστοί στο όραμά και το στόχο μας».

Κλείνοντας, ο κος Αθανασόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο νέο κατάστημα της εταιρείας στη συμβολή των Οδών Σταδίου και Κοραή. Με το νέο αυτό κατάστημα, η τεχνολογία επιστρέφει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, λίγα μόλις μέτρα από το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας Κωτσόβολος στην Οδό Αριστείδου 9, 66 χρόνια πριν. «Το κέντρο της τεχνολογίας χτυπά ξανά δυνατά στην καρδιά της Αθήνας! Ανανεώνουμε την παρουσία μας στο κέντρο, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, με υψηλές προδιαγραφές για μια κορυφαία αγοραστική εμπειρία. Ενισχύουμε το ιστορικό κέντρο και την εμπορική κίνηση της περιοχής, συμβάλλοντας στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμισή του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπήκε το τελευταίο λουκέτο στην Δραγατσανίου. Οι 5 λόγοι που έκλεισαν τα ηλεκτρικάδικα

Ποια ηλεκτρική συσκευή αγοράσαμε κατά 500% περισσότερο οι Έλληνες το 2015

10+1 αλυσίδες ηλεκτρικών που δεν υπάρχουν πια στην Ελλάδα

SHARE:

24Media Network