Κόβοντας τη σοβαρότητα με Μπαλτά

"Ώρα του Πρωθυπουργού", στην Βουλή, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015. Ο πρωθυπουργός ΑΛέξης Τσίπρας απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, σχετικά με την προσφυγική/μεταναστευτική πολιτική της χώρας.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
"Ώρα του Πρωθυπουργού", στην Βουλή, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015. Ο πρωθυπουργός ΑΛέξης Τσίπρας απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, σχετικά με την προσφυγική/μεταναστευτική πολιτική της χώρας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Το άγχος των κομμάτων να διαχειριστούν επικοινωνιακά το προσφυγικό, η γκάφα ολκής του Μουζάλα και η εικόνα της χώρας, πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής

Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, έρχονται συνήθως όταν η ουσία υποχωρεί ή όταν η πραγματικότητα είναι τόσο σκληρή, που πρέπει να την αλλάξεις, είτε για να την αντέξεις είτε για να εξαπατήσεις. Το προσφυγικό είναι μια μάχη σε εξέλιξη και κάθε λάθος θα κοστίσει, όχι μόνο στην εικόνα αυτών που το διαχειρίζονται, κάτι που ουδόλως μας απασχολεί, αλλά σε ζωές.

Αυτό οφείλουν να το σκεφτούν, όσοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά τα όσα συμβαίνουν, κολλημένοι στο δόγμα “πρώτα το κόμμα, μετά η πατρίδα”.

Η χθεσινή μέρα είναι ενδεικτική, του άγχους κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, να διαχειριστούν επικοινωνιακά ένα ζήτημα που τις ξεπερνά. Ξεκίνησε με την “έκτακτη” επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ειδομένη, συνεχίστηκε με την ατυχή δήλωση Μπαλτά για την τιμητική εικόνα της Ειδομένης, σε σχέση με τη στάση των άλλων χωρών και ολοκληρώθηκε με το “ναυάγιο” Μουζάλα.

Και όλα αυτά λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής. Τι εικόνα δίνουμε πριν τη μάχη;

Αν η κίνηση Μητσοτάκη, ήταν ίσως αναμενόμενη και η δήλωση Μπαλτά, μια λανθασμένη διατύπωση, η ρήση Μουζάλα, είναι ανεπίτρεπτο λάθος. Υπάρχει εθνική θέση για το ζήτημα των Σκοπίων και ο οποιοσδήποτε υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορεί να κάνει τέτοιο λάθος δημόσια.

Δεν μπορεί να ανοίγει θέμα από το πουθενά, εμποδίζοντας τις ίδιες του τις προσπάθειες στο προσφυγικό και προκαλώντας κυβερνητική κρίση.

Πριν λίγους μήνες ο πρωθυπουργός, είχε ζητήσει από τους υπουργούς, ελάχιστες δηλώσεις και πολλή δουλειά. Τον αγνόησαν.

Μέχρι στιγμής δίνονταν λαβές για να υπάρχουν επιθέσεις προς την κυβέρνηση. Με το ατόπημα Μουζάλα όμως, δίνεται πάσα σε μια χώρα, με την οποία έχουμε διαμάχη ετών και η οποία παίζει βρώμικο ρόλο πάνω στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης.

Αυτή η κατάσταση στη συγκεκριμένη συγκυρία, είναι ανεπίτρεπτο να συνεχιστεί. Βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας. Κάποιος πρέπει να παρέμβει και αυτός δεν είναι άλλος από τον επικεφαλής της κυβέρνησης.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

SHARE:

24Media Network