Στα εργασιακά δεν πιάνουν οι ευχές

Στα εργασιακά δεν πιάνουν οι ευχές
Demonstration by workers of Thessaloniki Port Authority, EYATH, ELVO SA along with the Labor Center of Thessaloniki outside the Ministry of Macedonia and Thrace in the context a 4 hour work stoppage to protest against the privatizations promoted by the government, in Thessaloniki, Greece on June 15, 2016. / , 4 , , 15 2016. SOOC

Το "αίμα" που θα ζητήσουν οι δανειστές αμέσως μετά το καλοκαίρι και το λάθος της οποιαδήποτε υποχώρησης στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Η έκκληση του πρωθυπουργού από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ για γόνιμο διάλογο για τα εργασιακά και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης, θα έχει αξία αν συνοδευτεί με πράξεις και με κόκκινες γραμμές που δεν θα ξεβάψουν.

Ο κ. Τσίπρας, έχει δίκιο όταν λέει ότι η μονομερής, ακραίας νεοφιλελεύθερης προσέγγισης εμμονή στην ελαστικοποίηση της εργασίας, στη μείωση του εργατικού κόστους και στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, είναι αντιπαραγωγική.

Το θέμα είναι αν ακούνε αυτοί που πρέπει και κυρίως, τι θα συμβεί αν οι δανειστές, έρθουν -που θα έρθουν δηλαδή- με ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει όλα όσα περιέγραψε ο πρωθυπουργός.

Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι με ευχές και παραινέσεις δεν γίνεται τίποτα. Χρειάζεται σχέδιο, κοστολογημένες λύσεις και επιχειρήματα, απέναντι στις εμμονές του ΔΝΤ, που σύντομα θα πέσουν στο τραπέζι.

Ήδη το χαλί για τις βαρβαρότητες στα εργασιακά στρώθηκε με την γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, για τις ομαδικές απολύσεις.

Σύντομα θα πρέπει η κυβέρνηση να αποδείξει ότι δεν θα κάνει πίσω στον παραλογισμό των νέων μέτρων στα εργασιακά, που και αποτέλεσμα δεν έχουν και εξαθλιώνουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες.

Οποιαδήποτε υποχώρηση, θα είναι ένα ακόμα βήμα προς την καταστροφή. Και αξίζει να το έχουν αυτό υπόψη τους τώρα οι υπεύθυνοι, για να μη βρεθούν απροετοίμαστοι απέναντι στα εκβιαστικά διλήμματα, που θα έρθουν αμέσως μετά το καλοκαίρι.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα