Καύσωνας: Στους 42 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος

Καύσωνας: Στους 42 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος
Στιγμιότυπο από παραλία της Γλυφάδας EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Αρχίζει να γίνεται αισθητή η ζέστη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια
  • Οι άνεμοι Βόρειοι Βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ
  • Η θερμοκρασία σε υψηλές τιμές έως 42°C στα ηπειρωτικά

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στο ξεκίνημα του παρατεταμένου καύσωνα σημειώνονται στη Βόρεια κυρίως χώρα , καθώς οι θερμές μάζες που κατά κύματα έρχονται από τις ακτές της Αφρικής ακολουθούν ροή των ανώτερων ανέμων που έχουμε τονίσει με τα βέλη και έχουν εγκλωβιστεί πολύ θερμές μάζες στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Παράλληλα οι καθοδικές κινήσεις του αντικυκλώνα εντείνουν περαιτέρω το φαινόμενο.

Χάρτης 850 hPa : Σε αυτόν τον χάρτη παρουσιάζεται η θερμή μεταφορά των αερίων μαζών

Παρακάτω μπορείτε να παρατηρήσετε σε βίντεο την μεταφορά των αερίων μαζών για το επόμενο πενθήμερο η οποία κατά περιόδους παρατηρούμε να εντείνεται μέρα με τη μέρα, παρουσιάζοντας τα μέγιστα τις μεσημβρινές κυρίως ώρες λόγω της ημερήσιας κύμανσης

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Για σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα έχει μέγιστη τιμή στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 41 με 42 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 34 με 38 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 29/7/1906 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα στη Λάρισα και προκάλεσε καταστροφές. Το 1984 είχαμε έντονη κακοκαιρία στην Κρήτη με 92 χιλιοστά βροχής στα Ανώγεια.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα