Βελτιωμένος καιρός με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας – Επιδείνωση από την Πέμπτη

Βελτιωμένος καιρός με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας – Επιδείνωση από την Πέμπτη
Κακοκαιρία στην Αθήνα eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Το επόμενο διήμερο θα ανέβει αισθητά η θερμοκρασία
  • Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς στα 6 με 7 μποφόρ στα νότια
  • Από την Πέμπτη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Σήμερα Κυριακή στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και την Εύβοια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης και τις πρωινές ώρες στην Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στα νότια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Στα υπόλοιπα αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι το μεσημέρι από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 και πρόσκαιρα στο βορειοδυτικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

ΤΡΙΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου το βράδυ θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ οι οποίοι γρήγορα από τα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις . Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη και με θερμοκρασίες περί τους 14 με 162 βαθμούς Κελσίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα