Από εφοριακός στα μονοπάτια του διαλογισμού

Από εφοριακός στα μονοπάτια του διαλογισμού

Η Αποστολία Βασιλείου πρώην υψηλό στέλεχος του ΣΔΟΕ άλλαξε τη ζωή της όταν συνδύασε τις Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με την Ψυχοπνευματική Ανάπτυξη και Συμβουλευτική και ξεκίνησε να ασχολείται με τον διαλογισμό.

Επιμονή, συνέπεια και σκληρή δουλειά είναι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει κάποιος που ασχολείται στον τομέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Η Αποστολία Βασιλείου πρώην υψηλό στέλεχος στον χώρο αυτό, κατάφερε να διαπρέψει σ’ έναν από τους πιο απαιτητικούς τομείς. Χειριζόταν κρίσιμους φορολογικούς ελέγχουςσε μεγάλα ελεγκτικά κέντρα. Με όλη την αυστηρότητα που απαιτείται έφερνε ουσιαστικά φόρους στο ελληνικό Δημόσιο. Αυτό ήταν που την αντιπροσώπευε διότι θεωρούσε πως είναι δίκαιο όλοι να συνεισφέρουν στο κράτος ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα. Τα χρήματα αυτά σύμφωνα με το Σύνταγμα θα μπαίνανε στο κρατικό κορβανά και μετά θα πηγαίνανε σε υγεία, παιδεία και όχι σε εξοπλιστικά προγράμματα, όπως ανέφερε η ίδια στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ». Ήταν από τους ανθρώπους που είχαν όραμα ακόμα και σε αυτό τον σκληρό χώρο της οικονομίας.

Από εφοριακός στα μονοπάτια του διαλογισμού

Όπως αναφέρει το ereportaz η ζωή της άλλαξε ξαφνικά όταν συνδύασε τις Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες που είχε σπουδάσει με την Ψυχοπνευματική Ανάπτυξη και Συμβουλευτική. Ξεκίνησε να ασχολείται με τον διαλογισμό ανοίγοντας νέα μονοπάτια προς την εσωτερική πληρότητα. Αυτό ήταν το κρίσιμο σημείο που της άλλαξε ολοκληρωτικά τη ζωή. Όλα ξεκίνησαν σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής της. Η κ. Βασιλείου ενώ ήταν πολύ πιεσμένη με μια σημαντική υπόθεση στην υπηρεσία της, ξαφνικά της συμβαίνει κάτι απρόσμενο. Ένα σοβαρό ατύχημα την καθήλωσε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο κρεβάτι. Παρόλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και χρησιμοποίησε τον χρόνο υπέρ της. Εκεί έγινε το «κλικ» και άλλαξε εντελώς η κοσμοθεωρία της. «Κατάλαβα πόσο εύκολο είναι όλα αυτά που θεωρείς σημαντικά και σου τρώνε χρόνο, πόσο εύκολο είναι να σταματήσουν γιατί δεν θα υπάρχεις εσύ. Και πόσο εύκολο είναι αφού φύγεις εσύ κάποιοι άλλοι να το κάνουν αντί για εσένα», είπε χαρακτηριστικά. Για να ξεπεράσει το σοκ που είχε πάθει από το ατύχημα, ασχολήθηκε με το διαδίκτυο και βρέθηκε στο Reiki ως μέσο αυτο-θεραπείας. Πρόκειται για μια θεραπευτική ενέργεια που έρχεται από τα ανώτερα πνευματικά επίπεδα. Όταν διαρρέει το φυσικό σώμα, διεγείρει την ικανότητα του οργανισμού για αυτο-θεραπεία, στα πιο βαθιά επίπεδα, και καθαρίζει τα συναισθηματικά και νοητικά μπλοκαρίσματα.

ADVERTISING
Από εφοριακός στα μονοπάτια του διαλογισμού

Αυτή ήταν η αρχή για να ανοίξουν νέα μονοπάτια προς την εσωτερική πληρότητα. Ο εσωτερικός της κόσμος διαφοροποιήθηκε και από τον σκληρό και αυστηρό άνθρωπο που γνώριζαν όλοι έγινε ήρεμη και ευαίσθητη. Αυτή η αλλαγή,όμως, δημιούργησε προβλήματα στον χώρο της οικονομίας και πόσο μάλλον στο τομέα του ΣΔΟΕ. Έπαψε πια να είναι μια αυστηρή ελεγκτής αφού αντιμετώπισε με διαφορετικό τρόπο τους ανθρώπους. «Με μαλώνανε γιατί δεν ήμουν τόσο αυστηρή. Χαρακτηριστικά μου έλεγαν: πρώτη φορά βλέπουμε έτσι να λυπούνται τους βιομήχανους». Πάντα υπήρχε και κάτι άλλο μέσα στο μυαλό της εκτός από τους αριθμούς και τους νόμους. Σκεφτόταν ότι ο άνθρωπος δεν ήρθε εδώ για να κάνει κάποια λίγα συγκεκριμένα πράγματα και ότι οι δυνατότητές του είναι πολύ περισσότερες. Αμέσως πήρε την απόφαση να ασχοληθεί ενεργά με τον διαλογισμό και να εξελιχθεί. Αφού έγινεReiki Master Teacher, εξαιτίας του περιστατικού που της συνέβη, εκπαιδεύτηκε στην πυθαγόρεια αριθμολογία όπου μπορείς να βρίσκεις ποια είναι η ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου αλλά σε επίπεδο υποσυνείδητου.

Από εφοριακός στα μονοπάτια του διαλογισμού

Μπορεί η καριέρα της στη συνέχεια να εκτοξεύτηκε και να πήρε τον τίτλο της οικονομικής επιθεωρήτριας, δεν απέσυρε όμως από τη ζωή της τον διαλογισμό. Για το λόγο αυτό, επειδή ήθελε τόσο πολύ να ασχοληθεί με τη θεραπεία, ζήτησε άδεια και εφάρμοσε το Reiki. Στο τέλος τα κατάφερε, παρόλο που οι συνάδελφοί της δεν πίστευαν στην εξέλιξή της αυτή. Μπορούσε πλέον να ασκεί και τα δύο ελεύθερα. Καθώς εξερευνούσε τη φύση του νου, μαγευόταν όλο και περισσότερο. Μέσα σε τρία χρόνια σπούδασε Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Πνευματικής Υγείας. Ποτέ όμως δεν ξέχναγε ότι είναι οικονομολόγος, γι’ αυτό σπούδασε και συναισθηματική νοημοσύνη και διοίκηση, όπου αυτό τα ενώνει όλα.

Εκείνο,όμως, που την συνεπήρε περισσότερο ήταν το ταξίδι της στην Ινδία στο Osho International Resort. Ήταν η μόνη Ελληνίδα μετά από χρόνια που πήγε σε εκείνο τοΘέρετρο Διαλογισμού και απόκτησε πιστοποίηση.Αισθάνθηκε την εσωτερική και την εξωτερική αφθονία και βίωσε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση της πραγματικότητας. O διαλογισμός του Osho άνοιξε νέα μονοπάτια στον επαγγελματικό τομέα της κ. Αποστολίας Βασιλείου. Έκανε πραγματικότητα το όνειρό της. Πήρε την μεγάλη απόφαση να αποσυρθεί από τον χώρο της οικονομίας και να ασχοληθεί ολοκληρωτικά με την ψυχική υγεία. «Ξέρω ότι υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που στοχεύουν στην αδυναμία των άλλων και τους εκμεταλλεύονται». Δημιούργησε μαζί με τον αδελφό της έναν χώρο που να δίνει χαρά στους ανθρώπους και να τους φροντίζει. Να τους κάνει να νιώθουν πιο δυνατοί μέσα τους. Το Αλόραμα είναι ένας ιδιαίτερος χώρος και μοναδικός στην Ελλάδα που προσφέρει συμβουλευτική θεραπεία, μασάζ αθλητικό-χαλαρωτικό, Reiki, Yoga, Latin.

Από εφοριακός στα μονοπάτια του διαλογισμού

Ο διαλογισμός, λοιπόν,είναι εξαιρετικός για τη νοητική και φυσική μας υγεία. Επηρεάζει την ψυχολογική κατάσταση ελαχιστοποιώντας το άγχος. Σύμφωνα με τη Σύμβουλο Ψυχικής και Πνευματικής Υγείας Αποστολία Βασιλείου, «Ο διαλογισμός δεν είναι για όλους και είναι για τους πάντες!» Αυτό σημαίνει ότι αν μπορείς στη ζωή σου να κάνεις πράγματα τα οποία σου φέρνουν χαρά και τα οποία σε ηρεμούν και να μπορείς ανά πάσα στιγμή να είσαι παρών, τότε δεν τον χρειάζεσαι τον διαλογισμό. Δυστυχώς,όμως, ο σύγχρονος άνθρωπος, ακριβώς γιατί οι ανάγκες της ζωής είναι τόσες πολλές, είναι αυτός που χρειάζεται τον διαλογισμό.

SHARE:

24Media Network