Η πόλη που πληγώθηκε: Μάνδρα 15 μέρες μετά την καταστροφή

Η πόλη που πληγώθηκε: Μάνδρα 15 μέρες μετά την καταστροφή
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΔΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Να επανέλθουν στην κανονικότητα προσπαθούν οι πληγέντες στη Μάνδρα ενώ προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά για τα επιδόματα

Εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα είναι ακατοίκητα και έρημα, την ώρα που οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να λάβουν το επίδομα των 5.000 ευρώ.

Οι δρόμοι παραμένουν καλυμμένοι από τη λάσπη, ενώ σε πολλά σημεία είναι αδιάβατοι. Έξω από τα σπίτια σωροί από μπάζα και σκουπίδια μαζί με σπασμένα έπιπλα και αντικείμενα που κάποτε ήταν το βιός των ανθρώπων που επλήγησαν.

Σε άλλες περιπτώσεις οι κάτοικοι παραμένουν στα ερειπωμένα σπίτια και μαγαζιά τους προσπαθώντας ακόμη να συνειδητοποιήσουν την ανατροπή που επήλθε μέσα σε ελάχιστη ώρα στις ζωές τους.

Προχωράει η διαδικασία για τα επιδόματα

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα επιδόματα στις πληγείσες κατοικίες της Μάνδρας, ενώ ξεκίνησε και η καταβολή των επιδομάτων των 586 ευρώ στους πρώτους 200 πληγέντες, απ’ το υπουργείο Εργασίας.

Στο Δημαρχείο της Μάνδρας και στο ΚΕΠ της Νέας Περάμου, τα κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών δέχονται τις αιτήσεις των πληγέντων για το εφάπαξ επίδομα των 5.000 ευρώ με τις αιτήσεις χθες και σήμερα να ξεπερνούν τις 110.

Για την συμπλήρωση της αίτησης απαιτούνται 8 δικαιολογητικά με ορισμένους να έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα καθώς στην πλημμύρα που έπληξε την περιοχή πριν από 15 ημέρες, έχασαν όλα τα χαρτιά τους. Έτσι όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να προσκομίσουν τα αντίγραφα του Ε1 και του Ε2  για το 2016 μπορούν να εξουσιοδοτήσουν την ΑΑΔΕ να τα αναζητήσει εκείνη.

Το πρωί σημειώθηκαν ορισμένες εντάσεις με κατοίκους που δεν είχαν φωτογραφίες της πλειγήσας κατοικίας τους, πλέον όμως η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί και η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά μέχρι και τις 5 το απόγευμα.

Προκειμένου να μην υπάρξουν ουρές, οι αιτήσεις γίνονται με σειρά προτεραιότητας με βάση το αρχικό γράμμα του επωνύμου. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 αιτήσεις στο Δημαρχείο της Μάνδρας συμπληρώνουν οι πληγέντες των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από Κ-Λ, ενώ αύριο Παρασκευή αυτοί που αρχίζουν από Μ-Ο. Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που υποβάλουν αιτήσεις στη Νέα Πέραμο με τους κατοίκους που αρχίζουν από Δ-Κ να προσέρχονται σήμερα και αύριο αυτοί από Λ-Π.

Για όσους δεν καταφέρουν να καταθέσουν αιτήσεις στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί, θα υπάρξουν νέες ημερομηνίες, αφού ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος κατάθεσης των αιτημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα