Ντοκουμέντα-φωτιά, όπλα και ναζιστικοί χαιρετισμοί "καίνε" μέλη της Χρυσής Αυγής

Ντοκουμέντα-φωτιά, όπλα και ναζιστικοί χαιρετισμοί "καίνε" μέλη της Χρυσής Αυγής

Ραγδαίες εξελίξεις στην έρευνα για τη Χρυσή Αυγή. Ο χάρτης των Εξαρχείων με τους στόχους και το "βαθύ λαρύγγι" (Pics)

Φωτογραφίες μελών της Χρυσής Αυγής που κρατούν όπλα, χαιρετούν ναζιστικά και λαμβάνουν μέρος σε στρατιωτικού τύπου γυμνάσια έρχονται στο φως από την έρευνα των αρχών σε υπολογιστές κατηγορουμένων βουλευτών. Οι ανακρίτριες αξιολογούν τον πακτωλό των στοιχείων που απέστειλαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, για να διαπιστώσουν ποια από αυτά μπορούν να συσχετισθούν με δράση εγκληματικής οργάνωσης ή με άλλες ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις.

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία για παραστρατιωτική δράση της οργάνωσης φέρνουν και ραγδαίες εξελίξεις στην έρευνα για τη Χρυσή Αυγή.

Ντοκουμέντα-φωτιά, όπλα και ναζιστικοί χαιρετισμοί

Όπως δημοσιεύει η "Καθημερινή", τα αποκαλυπτικά στοιχεία που βρίθουν ντοκουμέντων για τη ναζιστική δομή και λειτουργία της Χ.Α. αλλά και την απόλυτη άρνηση κάθε κοινοβουλευτικής διαδικασίας -πύρινοι λόγοι έχουν βιντεοσκοπηθεί με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χ.Α. και πρωτίστως τον επικεφαλής της Νίκο Μιχαλολιάκο- προέρχονται μόνον από τις κατασχέσεις στα σπίτια τεσσάρων βουλευτών της, και κυρίως του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Ηλία Κασιδιάρη.

Ασήμαντα είναι τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες στα σπίτια των βουλευτών Νικ. Μίχου και Ιω. Λαγού, ενώ τεράστιο υλικό που έχει κατασχεθεί από τις κατ’ οίκον έρευνες άλλων βουλευτών (Γερμενή, Παναγιώταρου, Ηλιόπουλου, Παπά, Μπούκουρα) δεν έχει ακόμα φθάσει στα χέρια των ανακριτριών.

Ντοκουμέντα-φωτιά, όπλα και ναζιστικοί χαιρετισμοί
Ντοκουμέντα-φωτιά, όπλα και ναζιστικοί χαιρετισμοί

Από τα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που έχουν ήδη εμπλουτίσει την ογκωδέστατη δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προκύψουν σημαντικές εξελίξεις που θα προσδώσουν νέα τροπή στην υπόθεση, όχι μόνον σε δικαστικό, αλλά ενδεχομένως και σε πολιτικό επίπεδο.

Οι ειδικές ανακρίτριες που μελετούν την πληθώρα των νέων στοιχείων, πιθανότατα, κατά πληροφορίες, θα οδηγηθούν σε νέο κύκλο ποινικών διώξεων κατά προσώπων που δεν έχουν ώς σήμερα ποινική εμπλοκή στην υπόθεση, αλλά κυρίως στην απαγγελία πρόσθετων κατηγοριών και κατά βουλευτών της Χ.Α. που είναι ήδη υπόδικοι για διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς τα νέα στοιχεία επιβαρύνουν τη θέση τους και αυξάνουν τον δείκτη της ποινικής τους εμπλοκής.

Οι δύο ανακρίτριες, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, προσδίδουν ιδιαίτερη σημασία στα νέα στοιχεία που δείχνουν την παραστρατιωτικού τύπου οργάνωση της Χρυσής Αυγής και σε εκείνα που σχετίζονται με τις στρατιωτικές εκπαιδεύσεις αλλά και τη χρήση όπλων, όπως επίσης όσα αναφέρονται σε προσηλυτισμό κατά τα ναζιστικά πρότυπα. Τεράστιο είναι το ποινικό ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες, για τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προκύπτουν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των εμπλεκομένων που κατατείνουν σε προσπάθειες υπονόμευσης του δημοκρατικού πολιτεύματος και απόλυτης άρνησης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Ντοκουμέντα-φωτιά, όπλα και ναζιστικοί χαιρετισμοί

Βαρύνουσας σημασίας για την πορεία των ερευνών αναμένεται να είναι η αξιοποίηση του εν λόγω υλικού για τη στοιχειοθέτηση του εγκλήματος (άρθρο 135 του Ποινικού μας Κώδικα) που διώκει τις προπαρασκευαστικές πράξεις για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Το ενδεχόμενο μιας τέτοιας δίωξης που έρχεται όλο και πιο κοντά μετά τις νέες αποκαλύψεις, θα προσδώσει άλλη τροπή στην υπόθεση της Χ.Α. επηρεάζοντας, εκτός από την ποινική μεταχείριση των εμπλεκομένων, και τη θέση της στο πολιτικό σκηνικό.

Πάντως, η άσκηση νέων ποινικών διώξεων, μπορεί να περιλάβει σύμφωνα με πληροφορίες και άλλους βουλευτές της Χ.Α. πλην των εννέα που βρίσκονται ως σήμερα στη μέγκενη της ποινική ευθύνης, με τις ραγδαίες εξελίξεις να δρομολογούνται αμέσως μετά τις γιορτές.

Ο χάρτης των Εξαρχείων με τους "στόχους"

Ντοκουμέντα-φωτιά, όπλα και ναζιστικοί χαιρετισμοί

 

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο κατασχεθέν ψηφιακό υλικό περιλαμβάνεται και χάρτης της περιοχής των Εξαρχείων με καταγραφή των σημείων όπου βρίσκονται καφετέριες και στέκια αλλοδαπών, αλλά και αστυνομικές ταυτότητες.

Ντοκουμέντα-φωτιά, όπλα και ναζιστικοί χαιρετισμοί

"Βαθύ λαρύγγι" στη Χρυσή Αυγή

Όπως άλλωστε δημοσίευσε το Έθνος, ένας ιδιότυπος εμφύλιος φαίνεται να εξελίσσεται στα ανώτερα κλιμάκια της Χρυσής Αυγής μετά την αποκάλυψη της δράσης της παραστρατιωτικής οργάνωσης και την εμπλοκή των στελεχών της με τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μάλιστα, υπάρχει «βαθύ λαρύγγι» που δίνει στοιχεία και πληροφορίες στις Αρχές για να ενοχοποιήσει συγκεκριμένο βουλευτή, ο οποίος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το… κενό ηγεσίας και να αναρριχηθεί στην ηγεσία.

Αυτός ο εσωτερικός πόλεμος που καθοδηγείται από κορυφαίο παράγοντα της εν λόγω συμμορίας έχει δημιουργήσει ένα απίστευτο κλίμα καχυποψίας μεταξύ των προφυλακισμένων βουλευτών και στελεχών και εκείνων που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, αλλά πρόκειται σύντομα να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει ακόμα πλούσιο ανεκμετάλλευτο (από τις Αρχές) υλικό που εκθέτει συγκεκριμένα πρόσωπα και τα συνδέει με βαρύτατα εγκλήματα κατά της Δημοκρατίας και αποδεικνύει τους βαθύτερους στόχους και σκοπούς της Χρυσής Αυγής.   

Ντοκουμέντα-φωτιά, όπλα και ναζιστικοί χαιρετισμοί
Ντοκουμέντα-φωτιά, όπλα και ναζιστικοί χαιρετισμοί

(Πηγή: Καθημερινή, Έθνος)

SHARE:

24Media Network