Όλυμπος: Νέα επιχείρηση αεροδιακομιδής της 35χρονης

Όλυμπος: Νέα επιχείρηση αεροδιακομιδής της 35χρονης
Ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας Eurokinissi

Νέα επιχείρηση μεταφοράς της γυναίκας σε νοσοκομείο με ελικόπτερο Super Puma θα πραγματοποιηθεί μέσα στη νύχτα από υψόμετρο 2.800 μέτρων στον Όλυμπο

Νέα απόπειρα μεταφοράς από αέρος της 35χρονης ορειβάτισσας που έχει τραυματιστεί σοβαρά στον Όλυμπο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις μεταμεσονύχτιες ώρες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Να εντοπίσουν κατάφεραν τελικά οι πυροσβέστες μετά από μεγάλη προσπάθεια την 35χρονη αναρριχήτρια από τα Σκόπια που το μεσημέρι έπεσε και χτύπησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά, στην κορυφή του Ολύμπου στα 2.700 μέτρα υψόμετρο.

Το σημείο κατάφεραν να προσεγγίσουν 11 πυροσβέστες της Π.Υ. Κατερίνης, Π.Υ. Λιτοχώρου και από την 2η ΕΜΑΚ, καθώς επίσης μία ομάδα εθελοντών διασωστών.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών μετέφεραν την 35χρονη σε κοντινό καταφύγιο μαζί με δύο άντρες που την συνόδευαν και συγκεκριμένα στο καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης» σε υψόμετρο 2.697μ.

Επίσης έχει ενημερωθεί μία ομάδα εθελοντών που αναμένει μήπως χρειαστεί και άλλη βοήθεια σε άλλο καταφύγιο πιο χαμηλά και συγκεκριμένα στο καταφύγιο «Πετρόστρουγκα» σε υψόμετρο 1.950μ.

Οι πυροσβέστες μαζί με την τραυματία και τους άλλους δύο αναρριχητές που ήταν μαζί θα αναμένουν στο καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης», καθώς λίγο πριν τα μεσάνυχτα αναμένεται να σηκωθεί Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας από την βάση της Ελευσίνας και μεταμεσονύχτιες ώρες αναμένεται να έχει φτάσει εκεί και να προσπαθήσει να προσεγγίσει το καταφύγιο για να μπορέσει να παραλάβει την τραυματία.

Ο εντοπισμός και η πρώτη απόπειρα μεταφοράς

Η επιχείρηση διάσωσης της γυναίκας ξεκίνησε στις 11 το πρωί. Η ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10:53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας.

Το ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας δεν μπόρεσε να την προσεγγίσει και αποχώρησε από την περιοχή επειδή κατά τη διάρκεια της αναζήτησης τελείωσαν τα καύσιμα. Η γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 17:00 και μεταφέρεται με φορείο στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα