Πλημμύρες στη Μάνδρα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον τελευταίο αγνοούμενο

Πλημμύρες στη Μάνδρα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον τελευταίο αγνοούμενο
Σήμερα το πρωί εντοπίστηκε ακόμη ένας νεκρός από τους αγνοούμενους κοντλα στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας στην περιοχή ρέμα της Σούρας.Οι νεκροί από την καταστροφική καταιγίδα που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στην περιοχή της Δυτικής Αττικής μέχρι τώρα,είναι είκοσι ένας,Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 20/11 EUROKINISSI/Στέλιος Μισίνας) Eurokinissi

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες στη Μάνδρα για τον αγνοούμενο που τελευταία φορά είχαν δει κοντά στις καντίνες. Εντοπίστηκαν τρεις νεκροί το Σάββατο, ένας ακόμη την Κυριακή και ένας το πρωί της Τρίτης, φτάνοντας έτσι τους 21 νεκρούς

Αδιάκοπες παραμένουν οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στην Μάνδρα για τον εντοπισμό και του τελευταίου αγνοούμενου.

Πρόκειται για έναν άνδρα που τελευταία φορά τον είχαν δει κοντά στις καντίνες και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Οι πυροσβέστες επικεντρώνονται στην περιοχή του αμαξοστασίου και του ρέματος του Σαρανταπόταμου που κατέληγαν οι χείμαρροι. Στις εκβολές του μάλιστα, στον κόλπο της Ελευσίνας βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από το Λιμενικό, δύο θύματα.

Τελευταίος εντοπίστηκε ο 30χρονος οδηγός φορτηγού, από υπαλλήλους του Δήμου, φτάνοντας έτσι τους 21 νεκρούς. Το θύμα εντοπίστηκε κάτω από φερτά υλικά δίπλα σε κοντέινερ του αμαξοστασίου, που βρέθηκαν τα τελευταία θύματα, ανασύρθηκε από άντρες της Πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου αναγνωρίστηκε.

Έως και 13 συλλήψεις για πλιάτσικο στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας και της Νέας Περάμου

Τις 13 έφτασαν οι συλλήψεις επιτήδειων που κάνουν πλιάτσικο σε βάρος των πλημμυροπαθών της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την πρόληψη κλοπών στις πληγείσες περιοχές.

Ειδικότερα:

Απογευματινές ώρες της περασμένης Τετάρτης, την ημέρα δηλαδή της πλημμύρας στις 15 Νοεμβρίου, συνελήφθη από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Μάνδρας, ένας 24χρονος Αλβανός, ο οποίος νωρίτερα μαζί με συνεργό του που αναζητείται, είχε εισέλθει στο Ταχυδρομείο Μάνδρας, από σημείο του οποίου ο υαλοπίνακας είχε καταστραφεί από την πλημμύρα, με σκοπό την κλοπή.

Πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης 16 Νοεμβρίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τέσσερις Ρομά ηλικίας 29, 32, 38 και 41 ετών, οι οποίοι νωρίτερα είχαν μεταβεί στις εγκαταστάσεις εταιρείας στη Μάνδρα και εκμεταλλευόμενοι τις εκτεταμένες καταστροφές που είχαν προξενηθεί στην περιοχή, αφαίρεσαν εξοπλισμό (ψυγεία, παλέτες κλπ).

Μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., δύο Ρομά ηλικίας 27 και 51 ετών, διότι κατελήφθησαν να αφαιρούν αντικείμενα από σπίτια στη Νέα Πέραμο, που είχαν υποστεί ζημιές από την πλημμύρα.

Απογευματινές ώρες Κυριακής 19 Νοεμβρίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στη Μάνδρα, τρεις ανήλικοι Ρομά, την στιγμή που επιχειρούσαν να αφαιρέσουν αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί στο σημείο  από την πλημμύρα.

Απογευματινές ώρες επίσης της Κυριακής, 19 Νοεμβρίου, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ένας 18χρονος Ρομά την στιγμή που αφαιρούσε αντικείμενα από ισόγεια οικία στη Μάνδρα, που είχε υποστεί ζημιές από την πλημμύρα και τα τοποθετούσε σε φορτηγό, έμφορτο με σιδερένια αντικείμενα και ηλεκτρικές συσκευές.

Απογευματινές ώρες της Κυριακής 19 Νοεμβρίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δύο ομογενείς από το Καζακστάν, ηλικίας 34 και 46 ετών, την στιγμή που αποσυναρμολογούσαν και επιχειρούσαν να αφαιρέσουν εξαρτήματα ακινητοποιημένου οχήματος, στο ρέμα του Σαρανταπόταμου στη Μάνδρα, το οποίο είχε παρασυρθεί από τον χείμαρρο. Στην κατοχή τους βρέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνεχίζεται εντωμεταξύ και για όσο διάστημα απαιτηθεί, η διάθεση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ενισχυτικών δυνάμεων στην περιοχή της Μάνδρας – Νέας Περάμου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Χθες και σήμερα Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, διατέθηκαν συνολικά 436 αστυνομικοί, που στελεχώνουν έξι Ο.Π.Κ.Ε., 143 εποχούμενες και πεζές περιπολίες και 12 Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Συνολικά, από 16 Νοεμβρίου, έχουν διατεθεί 2.092 αστυνομικοί με ανάλογο αριθμό μέσων.

Επιπλέον, από την Τρίτη διατέθηκε και ασθενοφόρο της Ελληνικής Αστυνομίας με γιατρό, ψυχολόγο και νοσηλευτή.

Πρόσθετα, υπενθυμίζεται ότι από την Δευτέρα, το Γραφείο Ταυτοτήτων του Τμήματος Ασφάλειας Μάνδρας λειτουργεί με αυξημένο προσωπικό, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες στην έκδοση Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας.

Επίσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών γνωρίζεται ότι λειτουργούν στο Αστυνομικό Τμήμα Μάνδρας-Ειδυλλίας η τηλεφωνική γραμμή 2131521657 και στο Τμήμα Ασφαλείας Μάνδρας-Ειδυλλίας η τηλεφωνική γραμμή 2131521592.

Η τραγική λίστα των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 21 νεκρά άτομα εκ των οποίων (5 γυναίκες και 16 άντρες)-Ηλικίες αναφέρονται μόνο σε όσους έχουν ταυτοποιηθεί ή για όσους υπάρχει κατά προσέγγιση εικόνα:

  • Νεκρός άντρας 30 ετών εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική και ανασύρθηκε από σορό με φερτά υλικά και μπάζα στην περιοχή του αμαξοστασίου του Δήμου Μάνδρας
  • Νεκρός άντρας 83 ετών εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική και ανασύρθηκε από σορό με φερτά υλικά και μπάζα απέναντι από το αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας
  • Νεκρός άντρας 28 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το Λιμενικό στις εκβολές ποταμού στον κόλπο Ελευσίνας
  • Νεκρός άντρας  58  ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το Λιμενικό στις εκβολές ποταμού στον κόλπο Ελευσίνας
  • Νεκρός άντρας 38 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τους πυροσβέστες από σωρό με φερτά υλικά δίπλα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας
  • Νεκρός άντρας 50 ετών  εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες και ανασύρθηκε από το υπόγειο του σπιτιού του στο Γεφυράκι της Νέας Περάμου (περνούσε χείμαρρος μέσα από το σπίτι του και παρέμενε αγνοούμενος από χθες)
  • Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε ίσως από ιδιώτες και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο (Δεν εντοπίστηκε από Πυροσβεστική, Αστυνομία ή Λιμενικό)
  • Νεκρός άνδρας 30-35 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 5-6 χλμ. Μάνδρας -Θηβών, στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρός άνδρας 70 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, στη Μάνδρα Αττικής (είναι το σπίτι που ο χείμαρρος πέρασε κυριολεκτικά μέσα από αυτό)
  • Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από  εσωτερικό χώρο επιχείρησης  στην συμβολή Αγ. Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα Αττικής
  • Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Αγ. Σωτήρα,  στη Μάνδρα Αττικής
  • Νεκρός άνδρας περίπου 30 ετών ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 26 χλμ., της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας –Θηβών.
  • Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ψαλίδι, στη Μάνδρα Αττικής
  • Νεκρή γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από οικία επί της οδού Στρατηγού Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρός άντρας περίπου 50 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό στην θαλάσσια περιοχή του Λιμένα Ελευσίνας.
  • Νεκρός άντρας περίπου 80 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό από την θαλάσσια περιοχή των ΕΛ.ΠΕ. στο Ασπρόπυργο.
  • Νεκρός άντρας περίπου 45-50 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης στο 2–3 χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας – Θηβών.
  • Νεκρός άντρας περίπου 60-65 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης επί της οδού Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρή γυναίκα 90 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικά της οικία της επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρός ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε μέσα από την οικία του επί της οδού Αγαμέμνονος στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 82 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το υπόγειο της οικίας της επί της οδού Κοροπούλη, στη Μάνδρα Αττικής.

Στο  Θριάσιο Νοσοκομείο παραμένουν για νοσηλεία με αμετάβλητη την κατάστασή τους 12 άτομα, στην Ορθοπεδική και στην Παθολογική πτέρυγα αντίστοιχα. Μία ηλικιωμένη παραμένει διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του Θριάσιου.

Διακοπές στην κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας

Εξακολουθεί η διακοπή στην κυκλοφορία στον κόμβο Μάνδρας και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, στο 5ο χλμ, της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, στη διασταύρωση Μάνδρας-Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα και στην οδό Στρατηγού Ρόκα, στο ύψος του σουπερμάρκετ «Γαλαξίας» και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών, στο ύψος της Οινόης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Πρόσθετα, για λόγους οδικής ασφάλειας, από την περασμένη Δευτέρα έως και τις 30 Νοεμβρίου, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος (επιβατικά, δίκυκλα, φορτηγά, λεωφορεία, Μηχ. Έργων κ.λπ.) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θήβας, από το 5ο χλμ. (πρατήριο καυσίμων “CYCLON”) μέχρι και τα όρια με τον Νομό Βοιωτίας, εδαφικής αρμοδιότητας Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Του περιορισμού εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών κ.λπ. υπηρεσιών, τα οχήματα που συνδράμουν στην αποκατάσταση των προκληθεισών ζημιών, τα οχήματα τροφοδοσίας καταστημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους έως 3,5 τόνους, καθώς και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα των μονίμων κατοίκων και εργαζομένων (εκπαιδευτικοί, ιδιωτικοί υπάλληλοι κ.λπ.) σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες του Δημοσίου που εξυπηρετούνται από το ανωτέρω οδικό δίκτυο.

Ο παραπάνω κυκλοφοριακός περιορισμός, δύναται να επεκταθεί σε όλα τα οχήματα, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν. Από την Τροχαία, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν την κίνηση τους στο παραπάνω οδικό τμήμα και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και τις σχετικές πινακίδες, ώστε να διευκολύνεται η κυκλοφορία και να προληφθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στην περιοχή της Νέας Περάμου

Για λόγους οδικής ασφάλειας, από σήμερα έως και τις 23 Δεκεμβρίου, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος (επιβατικά, δίκυκλα, φορτηγά, λεωφορεία, Μηχ. Έργων κ.λπ.) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ανώνυμης συνδετήριας οδού του Νοτίου Παραδρόμου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου με την Π.Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου, στο τμήμα της από τη συμβολή της αερογέφυρας Νέας Περάμου με το Νότιο Παράδρομο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου έως τη συμβολή της με τη χ/θ 34,000 της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, συμπεριλαμβανομένων όλων καθέτων σε αυτήν ανωνύμων οδών.

Του περιορισμού εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών κ.λπ. υπηρεσιών, τα οχήματα που συνδράμουν στην αποκατάσταση των προκληθέντων ζημιών, τα οχήματα τροφοδοσίας κατ/των μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους έως 3,5 τόνους, καθώς και τα Ι.Χ.Ε. αυτ/τα μονίμων κατοίκων και εργαζομένων (εκπαιδευτικοί, ιδιωτικοί υπάλληλοι κ.λπ.) σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες του Δημοσίου που εξυπηρετούνται από το ανωτέρω οδικό δίκτυο.

Η διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων από Αθήνα προς Κόρινθο και αντιστρόφως θα πραγματοποιείται μέσω της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου και μέσω του Νοτίου Παραδρόμου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου και προς τη Νέα Πέραμο, θα πραγματοποιείται από το λοιπό οδικό δίκτυο.

Ο παραπάνω κυκλοφοριακός περιορισμός, δύναται να επεκταθεί σε όλα τα οχήματα, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν την κίνηση τους στο παραπάνω οδικό τμήμα και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και τις σχετικές πινακίδες, ώστε να διευκολύνεται η κυκλοφορία και να προληφθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα