Ρίο 2016: Ο άθλος του Λευτέρη Πετρούνια και η τιμή του να φορά το εθνόσημο

Ρίο 2016: Ο άθλος του Λευτέρη Πετρούνια και η τιμή του να φορά το εθνόσημο

Συγκίνηση για τον "άρχοντα των κρίκων" Λευτέρη Πετρούνια. Τι δήλωνε για την καθημερινότητα του, τα εμπόδια μέχρι την κορυφή, αλλά και πού οφείλει "ευχαριστώ" για την σπουδαία διάκριση στο Ρίο; (Vid)

Στο δρόμο του Δημοσθένη Ταμπάκου, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος ανήμερα του 15αυγουστου έδωσε τη γενναία «μάχη» του τελικού των κρίκων στην ενόργανη γυμναστική στο Ρίο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η Ελλάδα κατέκτησε τελευταία φορά μετάλλιο στην ενόργανη γυμναστική δώδεκα χρόνια πριν και συγκεκριμένα, το 2004 με τον Ταμπάκο να φτάνει τη χώρα μας στο υψηλότερο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο ίδιο ακριβώς αγώνισμα, ο 26χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής, απέδειξε περίτρανα πως “τα αγαθά κόποις κτώνται” και πως το να φτάσεις στην κορυφή είναι αποτέλεσμα εντατικής δουλειάς και σκληρής εξάσκησης.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αποτελεί έναν από τους αθλητές που υποστηρίζει η Stoiximan, ενώ στο βιογραφικό του κατέχει δύο χρυσά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μαζί και τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Πόσο δύσκολη είναι όμως η καθημερινότητα ενός αθλητή ανάλογου επιπέδου; Ποιες οι σκέψεις και τα συναισθήματα ενός αγωνιζομένου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τελικά, που οφείλει τα περισσότερα “ευχαριστώ” μέχρι στιγμής; Σε παλιότερη συνέντευξη του στο iroes.gr ο “άρχοντας των κρίκων” άνοιξε τα “αγωνιστικά χαρτιά του” και εμείς σάς μεταφέρουμε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον αθλητή που έκανε την Ελλάδα υπερήφανη με την αστείρευτη επιμονή του.

Πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα ενός αθλητή / αθλήτριας τέτοιου επιπέδου εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα του 2016;

Η καθημερινότητα ενός αθλητή εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων είναι ιδιαίτερα δύσκολη σε θέμα πίεσης σωματικής, αλλά και ψυχολογικής, αφού οι προπονήσεις φτάνουν το σώμα και το πνεύμα στα άκρα. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, το έργο του αθλητή γίνεται ακόμη πιο δύσκολο επειδή υπάρχει σοβαρή κρίση και ο αθλητής καλείται να διαχειριστεί καταστάσεις που δεν πρέπει να τον αφορούν ( οικονομικές και υλικοτεχνικές ελλείψεις). Ευτυχώς, στη δική μου περίπτωση, υπάρχει η Stoiximan, η οποία με τη στήριξή της με βοηθάει να συνεχίσω αμέριμνος την προετοιμασία μου, καθώς με απαλλάσσει από βασικά προβλήματα που θα υπήρχαν, αν δεν ήταν αυτή η εταιρεία δίπλα μου.

Ποια είναι τα συναισθήματα ενός αθλητή τις στιγμές που αγωνίζεται; Τι σκέψεις περνάνε από το μυαλό σου;

Τα συναισθήματα ενός αθλητή την στιγμή που αγωνίζεται είναι ανάμεικτα, στη δική μου περίπτωση νιώθω ένα άγχος που το κοντρολάρω και ένα όμορφο συναίσθημα χαράς που βρίσκομαι σε έναν τελικό, γιατί ήδη έχεις πετύχει κατά το ήμισυ και παραπάνω τον στόχο σου. Οι σκέψεις είναι ελάχιστες και κυρίως έχουν να κάνουν με την επίτευξη του στόχου και την καταξίωση για τους κόπους, τους πόνους και τη δύσκολη περίοδο που διένυσα, μέχρι να φτάσω σε εκείνο το σημείο.

Που ανήκει το “ευχαριστώ” σου για όσα έχεις πετύχει μέχρι σήμερα;

Στην οικογένεια μου, τον προπονητή μου, Δημήτρη Ράφτη, τον χορηγό μου, Stoiximan, τον ιατρό μου Οδυσσέα Παξινό και την φυσιοθεραπεύτρια μου, Ιβάνα Τζούριτς και σε όλους τους Έλληνες για την αγάπη και τη δύναμη που μου δίνουν.

Τι σημαίνει για σένα να εκπροσωπείς τη χώρα σου;

Η μεγαλύτερη τιμή για εμένα είναι να φοράω το Εθνόσημο μου και να σηκώνω τη σημαία ψηλά, προκειμένου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να ακούγεται η Ελλάδα μας με καλό τρόπο και οι Έλληνες να χαμογελούν.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ Λ. ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ

1ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2015 – Γλασκώβη

1ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2015 – Μονπελιέ

1ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2016 – Βέρνη

3ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2011 – Βερολίνο

1ος Ευρωπαϊκοί Αγώνες 2015 – Μπακού

1ος Μεσογειακοί Αγώνες 2013 – Μερσίν

2012: Αναδείχθηκε πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη της FIG στους κρίκους

2015: Αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας αθλητής (ΠΣΑΤ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα