Βασίλης Ραχούτης: Ο στρατιώτης που πνίγηκε σώζοντας ανθρώπους στο Σάμινα

Βασίλης Ραχούτης: Ο στρατιώτης που πνίγηκε σώζοντας ανθρώπους στο Σάμινα

Ο πατέρας του τον παρακάλεσε να απομακρυνθεί από το πλοίο και να προσπαθήσει να σώσει τη ζωή του. Κάτι που ο 19χρονος δεν έκανε - Επιμνημόσυνη δέηση από τον Στρατό Ξηράς

Επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε στα Καμμένα Βούρλα, στη μνήμη του στρατιώτη Πεζικού Βασίλειου Ραχούτη, ο οποίος πνίγηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2000, στην προσπάθεια του να διασώσει συνανθρώπους μας, που κινδύνευαν στο ναυάγιο του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ».

Η δέηση τελέσθηκε στο χώρο μπροστά από τον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα όπου βρίσκεται η προτομή του αλτρουιστή και ανιδιοτελή στρατιώτη.

ADVERTISING

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.

Ανακοίνωση για τον Βασίλη Ραχούτη εξέδωσε και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων-Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος:

"Η ιαχή "Αθάνατος" ακούστηκε για ακόμη μια χρονιά, στη γενέθλια γη του Βασίλειου Ραχούτη, του Στρατιώτη Πεζικού που θυσιάστηκε στο πολύνεκρο ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» διασώζοντας δεκάδες επιβάτες.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα του Ν. Φθιώτιδας, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του Βασίλη Ραχούτη ο οποίος θυσιάστηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2000. Ο Βασίλης Ραχούτης πλήρωσε με τη ζωή του την άρνησή του να εγκαταλείψει το πλοίο νωρίς και να επιβιβαστεί στην πρώτη διαθέσιμη λέμβο – μία από τις ελάχιστες που υπήρχαν.

Μόλις έγινε γνωστή η πρόσκρουση, ο πατέρας του τον παρακάλεσε να απομακρυνθεί από το πλοίο και να προσπαθήσει να σώσει τη ζωή του. Κάτι που ο 19χρονος δεν έκανε. Κι αυτό, διότι θεώρησε τον εαυτό του πιο «δυνατό» από τις γυναίκες και τα παιδιά που βρέθηκαν στο έλεος των κυμάτων.

Ο Βασίλης χάθηκε στην προσπάθειά του να σώσει ένα βρέφος, έχοντας πρώτα βοηθήσει τη μητέρα του να εξασφαλίσει τη δική της σωτηρία. Το μωρό σώθηκε, όχι όμως και ο ίδιος. Εκείνος πνίγηκε το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου, έχοντας πρώτα καταφέρει μαζί με τους υπόλοιπους στρατιώτες να σώσει τις ζωές δεκάδων επιβατών".

SHARE:

24Media Network