Αφγανιστάν: Νεκροί και τραυματίες από βομβιστική επίθεση

default image

Η σημερινή επίθεση αυτοκτονίας έγινε μετά την εκτέλεση έξι μελών των Ταλιμπάν στις αρχές του μήνα, με τους αντάρτες να προειδοποιούν για εκδίκηση τους δικαστικούς. Δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε λεωφορείο που μετέφερε δικαστικούς, στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

“Η επίθεση έγινε γύρω στις 08:30 το πρωί τοπική ώρα, στην περιοχή Μπαγκ-ι-Νταούντ στα δυτικά προάστια της Καμπούλ, με δέκα νεκρούς και τέσσερις τραυματίες,” δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, διατηρώντας την ανωνυμία του.

Το λεωφορείο που έγινε στόχος πήγαινε στην επαρχία Βαρντάκ. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα γειτονικά νοσοκομεία με ασθενοφόρα, αλλά και οχήματα της αστυνομίας.

Από την έκρηξη που έγινε προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή που κινούνταν το λεωφορείο.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής, ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή, ενώ συνήθως οι Ταλιμπάν αναλαμβάνουν την ευθύνη για επιθέσεις που γίνονται με τέτοιο τρόπο.

Η επίθεση έγινε μετά την εκτέλεση από την κυβέρνηση έξι μελών των Ταλιμπάν στις αρχές του μήνα. Οι Ταλιμπάν καταδίκασαν τις εκτελέσεις και προειδοποίησαν ότι θα πάρουν εκδίκηση.

Περισσότεροι από 600 πολίτες έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 1.340 έχουν τραυματιστεί από το ξέσπασμα βίας και τις επιθέσεις των Ταλιμπάν, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν.

Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας που έγινε έξω από την Καμπούλ

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε σε λεωφορείο κοντά στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ.

Από την επίθεση αυτή, σκοτώθηκαν δέκα άτομα και τραυματίστηκαν άλλα τέσσερα, ενώ είχε στόχο λεωφορείο που μετέφερε δικαστικούς.

Η επίθεση έγινε, καθώς οι Ταλιμπάν επιβεβαίωσαν το θάνατο του μουλά Μανσούρ, από επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, αλλά και τη νέα ηγεσία τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα