Ελεύθερη να παντρευτεί τον... βιαστή της

Ελεύθερη να παντρευτεί τον... βιαστή της

Ελεύθερη θα αφεθεί τελικά η νεαρή γυναίκα από το Αφγανιστάν, που είχε φυλακιστεί για μοιχεία, αφού υποχρεώθηκε να παντρευτεί τον βιαστή της. Διαβάστε την τραγική ιστορία της Γκιουλνάζ

Ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι διέταξε σήμερα την απελευθέρωση μιας Αφγανής που είχε φυλακιστεί για μοιχεία, ενώ ήταν θύμα βιασμού, αλλά αυτή μάλλον θα πρέπει να παντρευτεί τον βιαστή της, από τον οποίο έχει αποκτήσει ένα παιδί, σύμφωνα με την αφγανική Προεδρία.

Περίπου 5.000 άνθρωποι υπέγραψαν μια αίτηση ζητώντας την απελευθέρωση της Γκιουλνάζ, που φυτοζωούσε επί δύο χρόνια στη φυλακή, μετά τον βιασμό της από έναν συγγενή στην κατοικία της. Η γυναίκα αυτή μεγάλωνε το παιδί της στο κελί της στην Καμπούλ.

Μετά την έντονη κατακραυγή που προκλήθηκε από την υπόθεση αυτή ο κ. Καρζάι συγκάλεσε σύνοδο αξιωματούχων του δικαστικού σώματος, οι οποίοι αποφάσισαν να δώσουν χάρη στη γυναίκα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αφγανικής προεδρίας, ο Αϊμάλ Φαϊζί.

Αλλά, σύμφωνα με τον κ. Φαϊζί οι εν λόγω αξιωματούχοι εκτίμησαν επίσης ότι η Γκιουλνάζ θα πρέπει να παντρευτεί τον βιαστή της, για να μην κινδυνεύσει μετά την απελευθέρωσή της, λόγω του στιγματισμού που πλήττει τα θύματα βιασμού στη χώρα αυτή.

"Έχει συναινέσει στο γάμο αυτό, αλλά μόνο αν η αδελφή του βιαστή της παντρευτεί τον αδελφό της", πρόσθεσε, εξηγώντας ότι αυτή η απαίτηση έχει ως στόχο να εξασφαλίσει ότι ο σύζυγός της δεν θα την κακοποιήσει σεξουαλικά στο μέλλον.

SHARE:

24Media Network