Αυστραλία: Από τους 38 βαθμούς κελσίου και τις πυρκαγιές, στους 19 και τις σόμπες μέσα σε λίγες ώρες

Αυστραλία: Από τους 38 βαθμούς κελσίου και τις πυρκαγιές, στους 19 και τις σόμπες μέσα σε λίγες ώρες

Σόμπες άναψαν οι κάτοικοι της Μελβούρνης μέσα στο καλοκαίρι τους. Η θερμοκρασία έπεσε 19 βαθμούς σε λίγες ώρες

Ο καιρός της Μελβούρνης έχει τη φήμη του πιο άστατου. Οι δε ντόπιοι λένε πως μερικές φορές, μέσα σε μία μέρα έχουν την... πολυτέλεια να ζουν και τις τέσσερις εποχές.

Μάλιστα κυκλοφορούν και πολλά ανέκδοτα για τον καιρό της πόλης, με πιο χαρακτηριστικό αυτό: Φθάνει ένας τουρίστας στη Μελβούρνη και παραπονιέται για τον καιρό. Ο ντόπιος τον καθησυχάζει, λέγοντάς του «αν δεν σ' αρέσει ο καιρός, κάνε υπομονή. Σ΄ένα τέταρτο θα αλλάξει».

Το φαινόμενο επιβεβαιώθηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο το Σάββατο, όταν το θερμόμετρο έδειξε 38 βαθμούς και μετέτρεψε την πόλη σε καμίνι, προκαλώντας 40 πυρκαγιές σε όλη τη Βικτώρια.

Μέσα σε λίγη ώρα, ωστόσο, ο υδράργυρος κατρακύλησε στους 19 βαθμούς, με τη βοήθεια ισχυρών βοριάδων, αναγκάζοντας τους κατοίκους της Μελβούρνης να ανάψουν σόμπες, μες το καλοκαίρι τους!

Εξάλλου, κυκλώνας «τρομερής ισχύος» αναμένεται να πλήξει, αύριο, Δευτέρα, τις περιοχές Πιλμπάρα και Κίμπερλι της δυτικής Αυστραλίας.

Η  σχετική προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας κάνει λόγο για «σημαντικές επιπτώσεις» από τον κυκλώνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα πνέουν άνεμοι με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων, ενώ θα σημειωθούν καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις. Ήδη, Αρχές και κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network