"Φόρεσαν" μουσαμά στο άγαλμα της Ελευθερίας

"Φόρεσαν" μουσαμά στο άγαλμα της Ελευθερίας

Τύλιξαν αντίγραφο του αγάλματος της Ελευθερίας με πορτοκαλί μουσαμά. Διαβάστε τι σήμαινε η κίνηση αυτή

Ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας Γαλλίας τύλιξαν με πορτοκαλί μουσαμά αντίγραφο του Αγάλματος της Ελευθερίας που βρίσκεται στις όχθες του Σηκουάνα στο Παρίσι, ζητώντας το κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο, η οποία άρχισε να λειτουργεί πριν από δέκα χρόνια.

Πολλά μέλη της οργάνωσης φορώντας τις πορτοκαλί φόρμες των κρατουμένων στην αμερικανική φυλακή και μαύρες κουκούλες φωτογραφήθηκαν κρατώντας πανό το οποίο έγραφε: "Γκουαντάναμο δέκα χρόνια, αρκετά!".

"Εδώ και δέκα χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτή η πράξη δείχνει πως οι ΗΠΑ γυρνούν την πλάτη στη δικαιοσύνη, στα ανθρώπινα δικαιώματα", τόνισε η Ζενεβιέβ Γκαριγκό, πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Γαλλίας.

"Ο πρόεδρος Ομπάμα είχε δεσμευτεί να κλείσει το Γκουαντάναμο στις αρχές του 2010, αλλά δεν το έχει κάνει και σήμερα κρατούνται σε αυτήν την φυλακή 170 άνθρωποι, το ένα τρίτο των οποίων δεν το βαραίνει καμιά κατηγορία", επισήμανε η ίδια.

"Ζητούμε το κλείσιμο του Γκουαντάναμο, καθώς και την διεξαγωγή ερευνών για τους δημιουργούς αυτού του συστήματος και για τις παραβιάσεις που υπάρχει κίνδυνο να παραμείνουν ατιμώρητες, όπως αυθαίρετη κράτηση, κράτηση επ'αόριστον χωρίς δίκη, χρήση βασανιστηρίων, παράνομη μεταφορά κρατουμένων", κατέληξε η Γκαριγκό.

SHARE:

24Media Network