Η Τουρκία υποστηρίζει ότι έχει αποδείξεις για χρήση χημικών όπλων στη Συρία

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι έχει αποδείξεις για χρήση χημικών όπλων στη Συρία

Τουλάχιστον 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη "χημική επίθεση" - 30 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί από τα σύνορα της Συρίας σε τουρκικά νοσοκομεία

Η Τουρκία διαθέτει αποδείξεις, από τις οποίες προκύπτει ότι κατά την επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, περιλαμβανομένων παιδιών, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, έγινε χρήση χημικών όπλων, ανέφερε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Ρετζέπ Ακντάγκ.

Περίπου 30 άνθρωποι έχουν από χθες Τρίτη μεταφερθεί από τα σύνορα της Συρίας σε τουρκικά νοσοκομεία, είπε ο υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους στη βορειοανατολική επαρχία Ερζερούμ. Ο υπουργός δεν αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα ευρήματα.

Η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν από μια επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον συριακό στρατό.

Μια πηγή από τον συριακό στρατό δήλωσε αργότερα στο πρακτορείο Sputnik ότι δεν διαθέτει χημικά όπλα και υπονόησε ότι οι κατηγορίες ενδέχεται να αποτελούν μέρος της προπαγάνδας κατά της Δαμασκού.

Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία πρότειναν χθες ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ που θα καταδικάζει την επίθεση, την οποία και εκείνες αποδίδουν στις δυνάμεις του Άσαντ. Ο συριακός στρατός πάντως διαψεύδει κάθε ανάμειξη.

(Φωτογραφία: DHA-Depo Photos via AP, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα