Κατηγορίες για βασανιστήρια στην Όπερα της Βιέννης: "Αν καπνίζετε θα πεινάτε λιγότερο"

Όπερα Βιέννης

Οι νεαροί χορευτές εκτίθεντο σε μια σκληρή ρουτίνα προπόνησης, μεταξύ των οποίων ενθαρρύνονταν να καπνίζουν για να αδυνατίσουν, ενώ τους φώναζαν με το νούμερο του ρούχου τους.

Σε κίνδυνο έθετε τους μαθητές της η Ακαδημία Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, σύμφωνα με έκθεση της ερευνητικής επιτροπής που ερευνά τις καταγγελίες που είχαν γίνει.

Σύμφωνα με το Euronews, η έρευνα υποστηρίζει ότι οι νεαροί χορευτές εκτίθεντο σε μια σκληρή ρουτίνα προπόνησης, εκπαίδευσης και παραστάσεων.

«Ειδική επίπληξη για το φαγητό για παράδειγμα και αυτό πρέπει να εκληφθεί κυνικά, τους έδιναν τη συμβουλή αν αρχίσετε να καπνίζετε θα πεινάτε λιγότερο. Μας είπαν ότι φώναζαν τα παιδιά με το μικρό τους όνομα και μετά από αυτό ακολουθούσε το μέγεθος του ρούχου τους για παράδειγμα XS ή S», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ερευνητικής επιτροπής.

Απαντώντας η Κρατική Όπερα της Βιένης διευκρίνισε ότι έχει ήδη μειώσει τον αριθμό των παραστάσεων των μαθητών και ότι θα μελετήσει την έκθεση προτού δώσει την πλήρη απάντησή της.

SHARE:

24Media Network