Κιμ Γιονγκ Ουν: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά, εκτός αν απειληθούμε

default image

Πρόθυμος να εξομαλύνει τις σχέσεις της Βόρειας Κορέας με τα εχθρικά προς αυτήν κράτη, εμφανίστηκε ο δικτάτορας της χώρας

Η Βόρεια Κορέα δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, εκτός αν η κυριαρχία της παραβιαστεί με τον ίδιο τρόπο, δήλωσε την Κυριακή ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν, τονίζοντας ότι η χώρα είναι πρόθυμη να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τα εχθρικά προς αυτήν κράτη, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ.

Να σημειωθεί ότι η Β. Κορέα έχει προβεί σε παρόμοιες ανακοινώσεις και στο παρελθόν, αν και συχνά -πυκνά απειλεί να επιτεθεί στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, έχοντας αψηφίσει παράλληλα τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για τα πυρηνικά όπλα.

Η χώρα “θα εκπληρώσει την υποχρέωσή της για την παγκόσμια αποπυρηνικοποίηση” είπε, μεταξύ άλλων, ο Κιμ την Παρασκευή, κατά την έναρξη του πρώτου συνεδρίου του Εργατικού κόμματος μετά από 36 χρόνια, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA.

Εν τω μεταξύ, τα κωμικοτραγικά με τους 128 ξένους δημοσιογράφους που έχουν προσκληθεί από τη Β. Βορέα για να καλύψουν το συνέδριο, συνεχίζονται. Το πρωί της Κυριακής ενημερώθηκαν να φορέσουν τα καλά τους και μεταφέρθηκαν στο Μέγαρο Πολιτισμού, όπου δεκάδες μαύρες Mercedes-Benz E-class των υψηλότερων κυβερνητικών στελεχών ήταν σταθμευμένες.

Ωστόσο, μετά από μία ώρα αναμονής στο λόμπι, οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν ότι θα επιστρέψουν στο ξενοδοχείο, χωρίς να συναντηθούν με κανέναν αξιωματούχο.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα