Μεγάλη πολυεθνική ναυτική άσκηση στον Περσικό Κόλπο

Μεγάλη πολυεθνική ναυτική άσκηση στον Περσικό Κόλπο
AFP IMAGEFORUM

Διαβάστε για την μεγάλη πολυεθνική ναυτική άσκηση στον Περσικό Κόλπο. Πως απειλεί η Τεχεράνη

Πολεμικά πλοία από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στον Περσικό Κόλπο, για αυτό που ο αμερικανικός στρατός περιγράφει, ως την πλέον ευρεία διεθνή ναυτική άσκηση που έγινε ποτέ, στη Μέση Ανατολή.

Η άσκηση, η οποία κατά την Ουάσιγκτον περιλαμβάνει ναυτικούς ελιγμούς για τη βελτίωση της ικανότητας ανίχνευσης και εκκαθάρισης των ναυτικών δρόμων από τις νάρκες, έρχεται σε μια περίοδο αύξησης της περιφερειακής έντασης, εξ αιτίας του αμφιλεγόμενου πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Η Τεχεράνη έχει απειλήσει να κλείσει τα στρατηγικής σημασίας στενά του Ορμούζ, από όπου μεταφέρεται το 40% των θαλάσσιων εξαγωγών πετρελαίου στον κόσμο.

Η Αμερικανική Κεντρική Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων, αναφέρει σε ανακοίνωση της, ότι στην άσκηση μετέχουν 12 πολεμικά πλοία και αξιωματικοί από 30 χώρες.

Δεν δόθηκαν πληροφορίες για τις χώρες που συμμετέχουν.

«Αυτή η άσκηση αφορά τις νάρκες και τη διεθνή προσπάθεια για να τις καθαρίσουμε» δήλωσε ο ναύαρχος Τζον Μίλερ, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης, στην ιστοσελίδα του.

Η Δύση και το Ισραήλ πιστεύουν ότι το Ιράν μέσω του πυρηνικού του προγράμματος, επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο, ενώ η Τεχεράνη λέει ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα είναι για καθαρά ειρηνικούς σκοπούς.

Την Κυριακή ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε, ότι το Ιράν είναι μόλις 6 με 7 μήνες μακριά από το να αποκτήσει πυρηνική βόμβα

SHARE:

24Media Network