Μετανάστρια πέθανε από το κρύο στη Βουλγαρία

Μετανάστρια πέθανε από το κρύο στη Βουλγαρία

Βρέθηκε κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ενώ φαίνεται πως εγκαταλείφθηκε σε ορεινή περιοχή εξαιτίας χιονοθύελλας

Μια παράτυπη μετανάστρια από τη Σομαλία βρέθηκε νεκρή από το κρύο σήμερα στη Βουλγαρία, στο όρος Στράντζο (νοτιοανατολικά), κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε η βουλγαρική αστυνομία.

Η νεαρή γυναίκα ανήκε σε μια ομάδα μεταναστών χωρίς έγγραφα που ανακαλύφθηκε χθες Κυριακή από συνοριοφύλακες κοντά στο χωριό Ραβαντίνοβο, περίπου σαράντα χιλιόμετρα από τα σύνορα. Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, η αστυνομία ενημερώθηκε πως μια γυναίκα εγκαταλείφθηκε εν μέσω χιονοθύελλας.

Η σορός της γυναίκας δεν βρέθηκε παρά σήμερα. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσε κάτω από τους -10° Κελσίου.

Δύο έφηβοι από τη Σομαλία που ανήκαν στην ίδια ομάδα, ένα αγόρι 16 ετών και ένα κορίτσι 14 ετών, υπέστησαν κρυοπαγήματα στα άκρα.

Η ομάδα αυτή αποτελείτο από 25 πολίτες του Αφγανιστάν, 3 πολίτες του Πακιστάν και 3 πολίτες της Σομαλίας.

Συνολικά, ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στη Βουλγαρία το 2016 ανήλθε σε 10, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Τα θύματα προσπαθούσαν είτε να μπουν παράνομα στη χώρα από την Τουρκία ή να εγκαταλείψουν τη Βουλγαρία προς τη Σερβία ή τη Ρουμανία στην προσπάθειά τους να φθάσουν σε κάποια από τις πλουσιότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
SHARE: