Παράταση ενός έτους στο εμπάργκο κατά της Δύσης και ακύρωση της έκπτωσης στην τιμή αερίου για την Ουκρανία αποφάσισε ο Πούτιν

Παράταση ενός έτους στο εμπάργκο κατά της Δύσης και ακύρωση της έκπτωσης στην τιμή αερίου για την Ουκρανία αποφάσισε ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποφάσισε να παραταθεί για ένα έτος το εμπάργκο στην εισαγωγή τροφίμων από τη Δύση, ενώ τόνισε πως η Μόσχα δεν μπορεί να προσφέρει στην Ουκρανία την έκπτωση στην τιμή του αερίου που της προσέφερε άλλοτε

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή για την παράταση έως τον Ιούνιο του 2016 του εμπάργκο που έχει επιβάλει η Μόσχα στα περισσότερα από τα προϊόντα τροφίμων που προέρχονται από τις δυτικές χώρες, ως απάντηση στις οικονομικές κυρώσεις που οι τελευταίες έχουν επιβάλει σε βάρος της.

"Παρατείνουμε τα μέτρα αντιποίνων μας για έναν χρόνο αρχίζοντας από σήμερα", δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο, αφού η ρωσική κυβέρνηση απευθύνθηκε σ' αυτόν σχετικά με το θέμα.

Η ΕΕ παρέτεινε χθες, Τρίτη, έως το τέλος Ιανουαρίου του 2016 τις βαριές οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλει στη Ρωσία για τον ρόλο της στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Το ρωσικό μέτρο, βάσει του οποίου απαγορεύονται οι περισσότερες εισαγωγές τροφίμων από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία, αναμενόταν να παραταθεί για έξι μήνες αρχίζοντας από τις αρχές Αυγούστου.

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως η Ρωσία δεν θα προσφέρει στην Ουκρανία την έκπτωση στην τιμή του αερίου που της προσέφερε άλλοτε.

Μερικές ημέρες πριν η Ρωσία, η Ουκρανία και η ΕΕ συναντηθούν για άλλον έναν γύρο συνομιλιών για το αέριο, ο Πούτιν υπογράμμισε πως η τιμή του αερίου για την Ουκρανία θα πρέπει να ευθυγραμμισθεί με την τιμή που πληρώνουν χώρες όπως η Πολωνία.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network