Διώξεις για δάνεια στην ΑΤΕ

Εμπρησμός στο ΑΤΜ σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 82 στο Βύρωνα, Κυριακή 13 Ιαν. 2013. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Εμπρησμός στο ΑΤΜ σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 82 στο Βύρωνα, Κυριακή 13 Ιαν. 2013. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Τριάντα τραπεζικά στελέχη έχουν καταστεί κατηγορούμενοι, μετά την κακουργηματική άσκηση ποινικών διώξεων, για χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς για τις χορηγήσεις δανείων της Αγροτικής Τράπεζας προς την κατασκευαστική εταιρία ΑΤΤΙΚΑΤ, τα οποία φέρονται να προκάλεσαν ζημία, ύψους περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς -κατά την κατηγορία- δεν δόθηκαν επαρκείς εγγυήσεις.

Πρόκειται για μία από τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί με αφορμή δανειακές συμβάσεις της τράπεζας. Οι ποινικές διώξεις αφορούν σε 30 πρώην στελέχη της τράπεζας, που μεταξύ άλλων φέρονται να συμμετείχαν στις αρμόδιες επιτροπές δανειοδότησης, το χρονικό διάστημα Απρίλιος 2000 έως Ιούνιος 2012.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν κατά περίσταση, τα τραπεζικά στελέχη, είναι αυτά της απιστίας κατά συναυτουργία, κατά μόνας και κατ' εξακολούθηση, της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

ADVERTISING

Υπενθυμίζεται ότι οι χορηγήσεις δανείων της συγκεκριμένης τράπεζας έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τη δικαιοσύνης, ύστερα και από τη σύνταξη του περιβόητου πορίσματος Νικολούδη το 2015, στο οποίο γινόταν αναφορά για πιθανόν παράνομες χορηγήσεις δανειακών συμβάσεων. Η συνολική ζημία εμφανιζόταν να αγγίζει τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, αφού σύμφωνα με την έρευνα, τα δάνεια, τα οποία ξεπερνούσαν τα 1000, δεν αποπληρώνονταν. 

SHARE:

24Media Network