ΕΕΔΑ: Τα μέτρα οδηγούν τους Έλληνες σε εξαθλίωση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.  (PHASMA  / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ. (PHASMA / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ) PHASMA

Σε εξαθλίωση οδηγούνται οι Έλληνες, με τα μέτρα του προϋπολογισμού του 2012. Ανασφάλεια και διάρρηξη του κοινωνικού ιστού διαπιστώνει το αρμόδιο "παρά τω πρωθυπουργώ" όργανο για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Καμπανάκι κρούει στον πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το αρμόδιο συμβουλευτικό όργανο για θέματα προστασίας και προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΕΔΑ, με τα οικονομικά μέτρα που έχουν επιβληθεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού ζουν πλέον σε καθεστώς γενικής ανασφάλειας και διακινδύνευσης ακόμα και βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η ΕΕΔΑ τονίζει ότι τα μέτρα αυτά όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην ανάκαμψη, αλλά αντίθετα οδηγούν σε εξαθλίωση μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Παράλληλα, "διευρύνουν το κοινωνικό χάσμα, διαρρηγνύουν τον κοινωνικό ιστό, ενισχύουν ακραία και μισαλλόδοξα στοιχεία, κλονίζουν δε ανεπανόρθωτα τους δημοκρατικούς θεσμούς".

Κατά συνέπεια, η Επιτροπή καλεί την Πολιτεία να επανασχεδιάσει τον Κοινωνικό Προϋπολογισμό Δράσεων για το 2012, με μέτρα που θα έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και γνώμονα την ευθύνη της για την εγγύηση της κοινωνικής προστασίας και ασφάλειας.

Η ΕΕΔΑ απαρτίζεται από 31 φορείς, μεταξύ των οποίων και η ΓΣΕΕ. Συμμετέχουν επίσης, εκπρόσωποι της διοίκησης, ειδικοί επιστήμονες, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι κομμάτων, φορείς της κοινωνίας των πολιτών και ανεξάρτητες αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο "κατώφλι" της φτώχειας ακόμα 2 εκατ. Έλληνες

Οι "άθλιοι" δεν έχουν πατρίδα

20.000 νεόπτωχοι Έλληνες στους δρόμους της απόγνωσης

Ανακαινίζουν ακατοίκητα σπίτια για να μείνουν άστεγοι

SHARE:

24Media Network