Εγνατία και πρόστιμα συζήτησε ο Σπίρτζης με τους θεσμούς

Εγνατία και πρόστιμα συζήτησε ο Σπίρτζης με τους θεσμούς
Συνέντευξη τύπου του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη για το νέο νομοσχέδιο για τις Μεταφορές την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Η παραχώρηση της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού, από το δημόσιο σε ιδιώτες, ήταν το βασικό αντικείμενο της συζήτησης του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών με τους "θεσμούς"

Η Εγνατία Οδός, ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργεί στο εξής, ήταν το θέμα της σημερινής συνάντησης του Χρήστου Σπίρτζη με τους θεσμούς κι αυτό διότι προωθείται παραχώρηση εκμετάλλευσης σε ιδιώτες. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι οι άνεργοι θα έχουν δωρεάν διελεύσεις από τα διόδια της Εγνατίας Οδού, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις για κατηγοριοποίηση πολιτών.

Κι ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το μέλλον της Εγνατίας Οδού, στη σημερινή συνάντηση ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών ανάφερε στους θεσμούς, αν και δεν ήταν υποχρεωμένος, διότι δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση, ότι στο σχέδιο νόμου για την αλλαγή του ΚΟΚ πρόκειται να καταργηθεί η υφιστάμενη έκπτωση 50%, όταν πληρώνονται οι κλήσεις της τροχαίας εντός 10ημέρου. Επίσης, ανέφερε ότι προτείνονται τα πρόστιμα στον νέο ΚΟΚ να κλιμακώνονται ανάλογα με το εισόδημα, ενώ πρόκειται να υπάρξει κατηγοριοποίηση των παραβάσεων ανάλογα με την επικινδυνότητα και την αντικοινωνική συμπεριφορά. Ειδική παράβαση θα είναι οι χειρονομίες (π.χ. μούντζες) από επαγγελματίες οδηγούς.

Επίσης ο Χρήστος Σπίρτζης ενημέρωσε τους «θεσμούς» για την Ενιαία Βάση Δεδομένων που δημιουργείται για οχήματα με στοιχεία από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Μεταφορών ,αλλά και τη Βάση Δεδομένων για Οδηγούς, οι οποίες θα διασταυρώνονται και θα «επικοινωνούν» μεταξύ τους.

Εξάλλου, ο υπουργός διευκρίνισε ότι στις αρχές του 2019 θα ξεκινήσει σταδιακά η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους οδικούς άξονες, που θα χρεώνουν τους οδηγούς ανάλογα με τη χρήση. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα