Η Standard & Poor's υποβάθμισε τη ΔΕΗ

ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της ΔΕΗ σε 'CC' από 'CCC' προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's

Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της ΔΕΗ σε "CC" από "CCC" προχώρησε η Standard & Poor’s. Το outlook της αξιολόγησης είναι αρνητικό.

Η χαμηλή ρευστότητα της εταιρείας, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος, έχει επιδεινωθεί περαιτέρω τους τελευταίους έξι μήνες.

Η ΔΕΗ, όπως σημειώνεται, έχει εξαντλήσει τις πηγές ρευστότητας και η ικανότητα εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της εξαρτάται κυρίως από εξωτερικούς παράγοντες.

Η ΔΕΗ, συνεχίζει, πρέπει να εξυπηρετήσει χρέη σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ έως το τέλος του 2012, κυρίως προς τις ελληνικές τράπεζες, εκ των οποίων περίπου τα 500 εκατομμύρια ευρώ ωριμάζουν τον Ιούνιο.

Βάσει των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, τα ταμειακά διαθέσιμα είναι ελάχιστα ενώ υποχρεώσεις της ξεπερνούσαν στις 30/3 σχεδόν κατά 900 εκατομμύρια ευρώ την αξία των περιουσιακών της στοιχείων (πλην των μετρητών).

SHARE:

24Media Network