Λεφτά υπήρχαν. Πόσα χρήματα δώσαμε στις ΜΚΟ σε μια δεκαετία

Λεφτά υπήρχαν. Πόσα χρήματα δώσαμε στις ΜΚΟ σε μια δεκαετία

Στη Βουλή τα στοιχεία για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ, από την ΥΔΑΣ. Ποια χρονιά δώσαμε τα περισσότερα χρήματα τη δεκαετία 2000-2010

Τον κατάλογο με τις αναλυτικές πληρωμές της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) για τις χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων ΜΚΟ, την περίοδο 2000-2010, διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλος.

Στο συνοδευτικό έγγραφο, ο υφυπουργός Εξωτερικών ενημερώνει τον βουλευτή ότι από το 2000 έως σήμερα, έχουν υλοποιηθεί περί τα 732 προγράμματα αναπτυξιακής βοήθειας από ΜΚΟ, με χρηματοδότηση της ΥΔΑΣ.

Όλα τα προγράμματα, εκτός από τα 198 που ευρίσκονται στο στάδιο της οικονομικής εκκαθάρισης, έχουν κλείσει, καθώς οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί μετά και από τον τελικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο διαθέτει τους οικείους, ανά κλειστό πρόγραμμα, φακέλους.

Ο κ. Γεροντόπουλος διευκρινίζει, τέλος, ότι η ΥΔΑΣ δεν χρηματοδοτεί Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά μόνο αναπτυξιακά και ανθρωπιστικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν από ορισμένες ΜΚΟ, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής διπλωματίας και της εκάστοτε πολιτικής διεθνούς παρουσίας της χώρας μας.

*Τα ποσά στον πίνακα, είναι σε εκατομμύρια ευρώ

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, συνολικά σε μια δεκαετία, το ελληνικό δημόσιο έδωσε στις ΜΚΟ 115.388.814,23 ευρώ.

Το μεγαλύτερο πάρτι έγινε το 2003, επί κυβέρνησης Σημίτη, όταν τα χρήματα σε μια χρονιά αυξήθηκαν από 7,6 εκατ. ευρώ σε 18 εκατ. ευρώ!

Ολόκληρο το έγγραφο με τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ από το 2000-2010

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκάνδαλα
SHARE:

24Media Network