Πηγή ΥΠΟΙΚ: Θα έχουμε SLA το Σάββατο

Πηγή ΥΠΟΙΚ: Θα έχουμε SLA το Σάββατο

Την Παρασκευή θα συζητηθεί η αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων και ο επανυπολογισμός των συντάξεων

"Φαίνεται ότι έχουμε ολοκληρωμένη τεχνική συμφωνία το Σάββατο" είπε πριν λίγο υψηλόβαθμη πηγή του ΥΠΟΙΚ αποχωρώντας από την συνάντηση που συνεχίζεται με τους θεσμούς για τα δημοσιονομικά..

Η ίδια πηγή τόνισε ότι έχει συμφωνηθεί ότι υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο 320 εκ ευρώ για το 2018 από εξοικονόμηση δαπανών (μέσω της ανασκόπησης δαπανών ) Από τα χρήματα η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα θέλει να διαθέσει τα 80 εκ ευρώ για να διατηρηθεί το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα 32 νησιά του Βορείου Αιγαίου. Τα υπόλοιπα 240 ευρώ γίνεται προσπάθεια να δοθούν σε άλλες κοινωνικές δράσεις . .

Τα υπόλοιπα δημοσιονομικά θέματα ( κυρίως τα μεγέθη του προϋπολογισμού του 2018 ( που εξετάστηκαν σήμερα έκλεισαν με συμφωνία με τους θεσμούς

Αύριο θα συζητηθεί με την παρουσία της υπουργού εργασίας κ. Εφης Αχτσιόγλου και της αναπληρώτριας υπουργού κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Θεανώς Φωτίου θα συζητηθεί η αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων και ο επανυπολογισμός των συντάξεων.

Νωρίτερα σήμερα συζητήθηκαν με την συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου οικονομίας και ανάπτυξης και εκπροσώπους της τράπεζας της Ελλάδας θέματα που αφορούσαν την πορεία των τραπεζών την λειτουργία των τραπεζών και την μείωση των κόκκινων δανείων

SHARE: