Σερβία: Ελληνικές επιχειρήσεις πρόσφεραν βοήθεια ύψους 182.500 ευρώ

Σερβία: Ελληνικές επιχειρήσεις πρόσφεραν βοήθεια ύψους 182.500 ευρώ
PHOTOGRAPH: FEHIM DEMIR/EPA

Ελληνικές Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Σερβία στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες

Μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Σερβία πρόσφεραν έως τώρα οικονομική βοήθεια που ανέρχεται στο ποσό των 20,955 εκ. δηναρίων (περίπου 182.500 ευρώ) σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βελιγράδι.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στην παροχή βοήθειας είναι οι ακόλουθες: Alpha Bank, AXA Insurance, EKO Serbia, Eurobank, Excelsior Hotel, Grand Casino, Intracom Telecom, Mellon Serbia, Piraeus Bank, Titan cementara Kosjerić, Vojvođanska banka.

Οι προσπάθειες αρωγής δεν θα σταματήσουν, επειδή πολλά μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων σχεδιάζουν την αποστολή επιπρόσθετης βοήθειας το προσεχές χρονικό διάστημα.

Επιπλέον το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε πρόσφατα την απόφασή του να συμμετάσχει στις προσπάθειες ανακούφισης και ανάκαμψης από τις πλημμύρες στη Σερβία και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ενέκρινε έκτακτη δωρεά ύψους 300.000 ευρώ. Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Σερβία είναι σε επαφή με τους εκπροσώπους του Ιδρύματος με στόχο την εξεύρεση του κατάλληλου τρόπου διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Σερβία.

Η ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση “Γιατροί Καρδιάς” στις 9 Ιουνίου παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια, (είδη πρώτης ανάγκης, είδη ρουχισμού, πόσιμο νερό και τρόφιμα) στους πληγέντες από τις πλημμύρες στο δήμο Ομπρένοβατς και σήμερα θα παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια για τη στήριξη των κατοίκων του δήμου Κρούπανι.

SHARE:

24Media Network