Σκλαβούνης: Δεν σχετίζομαι με διαφθορά και διαπλοκή

Σκλαβούνης: Δεν σχετίζομαι με διαφθορά και διαπλοκή

Τι απαντά ο πρώην πρόεδρος του ΤΧΣ, Χρήστος Σκλαβούνης για την έρευνα στο σπίτι του από τις ελληνικές αρχές και για την σχέση του με την UBS

Δια μέσω του πληρεξουσίου του Χρήστου Σκλαβούνη Δικηγόρου Αθηνών Αλεξάνδρου Ι. Στρίμπερη απαντά ο πρώην πρόεδρος του ΤΧΣ, Χρήστος Σκλαβούνης στο δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο αναφέρει ότι οι ελληνικές φοροελεγκτικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στην κατοικία του στο πλαίσιο διευρυμένης έρευνας για ύποπτους φοροδιαφυγής.

Αναλυτικά η απάντησή του:

«Την Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι μου, που αφορούσε στοιχεία στα αρχεία μου για την σχέση μου με την UBS. Στην συγκεκριμένη τράπεζα εργάστηκα για πάνω από 20 χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, κατέχοντας υψηλόβαθμες θέσεις. Αυτή η μακροχρόνια θητεία μου αφορούσε αποκλειστικά τον τομέα του investment banking και όχι του private banking.

Κατόπιν, ως Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την περίοδο από τον Μάϊο του 2013 μέχρι το Μάρτιο του 2015, ενήργησα με μοναδικό κριτήριο και γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, φέρνοντας εις πέρας ένα δύσκολο έργο σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας.

Θέλω με απόλυτα καθαρό τρόπο να τονίσω ότι σέβομαι το έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης και των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών και είμαι πρόθυμος σε κάθε έλεγχο. Επισημαίνω δε ότι δεν μου έχει ασκηθεί καμία απολύτως δίωξη από την Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί.

Θέλω να δηλώσω ταυτόχρονα ότι επ’ ουδενί σχετίζομαι με διαφθορά και διαπλοκή.

Εν κατακλείδι. Δεν ανέχομαι την οποιαδήποτε σπίλωσή μου και κατασυκοφάντησή μου από οποιαδήποτε κατεύθυνση προέρχεται, μη σεβόμενη την προσωπικότητά μου και το Κράτος Δικαίου που διασφαλίζει η συντεταγμένη Πολιτεία μας, επιφυλασσόμενος κάθε νομίμου δικαιώματός μου ως πολίτης αυτής της χώρας.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπόθεση UBS: Η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και ο μάρτυρας-'κλειδί'

SHARE:

24Media Network